fredag 23. oktober 2009

Ferdigvasket drivhus og pakke i posten...

Her er drivhuset vasket og vinterklart. Nå mangler det bare å få over mattene og presenningen.
Det var så trivelig å komme ut i dag og se drivhuset skinnende rent utenpå. Fysjom, fysjom så skittent det var etter en våt sommer og enda våtere høst. Fullt av grønske, særlig på skyggesiden, og fugleskitt etter all trasten som herjet rundt i vår og i sommer.
Jeg brukte "Kraftvask" i blandingforhold 1:5, og det funka fint. Spraya på og lot det virke en liten stund før jeg vasket med rent vann. Gardenakost med langt skaft koblet til vannslangen var ypperlig til vaskejobben.
Oppdaget i går at det kan lønne seg å lese det som står med liten skrift på vaskemiddelflaskene. Det er flere av disse nymotens vaskemidlene vi har i huset som kan forårsake korrosjon på aluminium.
Jeg har også fått ryddet unna i flere av beda. Nå gjenstår det bare å rydde i det lange bedet som går langs tomtegrensa og i bedet mot elva. Siden kneet mitt krangler skikkelig igjen blir det ikke så mye jeg får gjort på en dag, så jeg får vel kalle inn forsterkninger til jobben. Akrobatiske øvelser i beda er ikke å anbefale med kranglete kroppsdeler;)

Pakken jeg bestilte fra Impecta den 19. dm kom i postkassa i dag:o Den var faktisk fakturert den 21. , så her har det gått i ekspressfart gitt. Noen ganger må posten få ros også:)

Dette ble et innlegg i full fart, nå skal jeg hoppe i dusjen og etterpå skal jeg se om jeg finner på noe lurt og lettvint til middag.

Ha en strålende fredagskveld alle hagevenner og bloggvenner som titter innom her:)

10 kommentarer:

krepsemor sa...

Så flink du har vært! Deilig å ha gjort den jobben. Jeg er ikke så heldig at jeg har fått meg drivhus enda, har bare et gammelt og glissent verandadrivhus. Og det er temmelig lite også! Men kanskje til neste år?
Ha en trivelig helg :o)

Lunalei ;-) sa...

Så flink du er som steller så godt med drivhuset ditt! Det er nok ikke alle som rydder og vasker det etter endt sesong! Men som du selv sier, det blir jo desto koseligere å gå dit etter at en har shina det litt opp1 Skulle ønske jeg hadde drivhus, men jeg har nok ikke plass! Det høres så koselig ut å bestille forskjellige typer frø, og drømme seg bort i nydelige blomster. Kanskje en gang!
Ønsker deg også en nydelig helg!
Klem fra Lunalu

Lenemora sa...

Skal si du jobber og er flink!
Ønsker deg en avslappende kveld!!

Klem fra Lenemora

sylvia sa...

flink du har vært å gjort rent i drivhus,gir en deilig følelse det.
å ja posten må jo frem...
ønsker deg en god helg.
klem fra sylvia

orchis sa...

Det er forbausende hva du klarer å få unnagjort til tross for kranglete kroppsdeler. Stå-på-viljen er iallefall iorden! Ha en fin helg - og la kneet hvile litt.

Røsslyng sa...

Så herlig det må være å ha et gullende rent drivhus klart til neste såsesong.
Du har jammen gjort en kjempejobb! Jeg har ikke engang giddet å vaske alle pottene jeg har liggende så av og til er jeg nesten glad for at jeg ikke har drivhus
Ha en super helg!

Randines hageblogg sa...

Sender deg en hilsen med ønske om god helg!
Det må være godt å ha vasket drivhuset for i år.
Det har nemlig ikke jeg somlet meg til ennå.
Impecta er kjapp å sende frø og et greit sted å bestille fra.

Håper vi fortsatt får noen fine dager, før de neste høst-stormene kommer.

Vivishagerom sa...

Så godt å få gjort drivhuset ferdig til vinteren. Jeg har bare stua inn div. ting i mitt og tar vasken til våren. Litt for lat har jeg vært i høst.

Unknown sa...

Ja flink er du! OG det lønner seg virkelig. Det er så mye bedre å holde det så rent en kan, for å unngå det meste av huhumskheter som finner det for godt å flytte inn der ja.
Men jeg har søren meg ikke vært så flink som det å fått vakset på utsiden enda.

Margrethes hus og hage sa...

Skal si du har vært flink :) Jeg har ikke drivhus, men det står på ønskelisten :)

Ønsker deg en fin helg videre. Hilsen Margrethe