lørdag 3. oktober 2009

Helg i fårikålens tegn....

Første frostnatta er bak oss. Ikke det at det var så veldig til frost, - 0,6°C må vel sies å være akseptabelt denne tida på året.
I dag har det vært overskya og nå er det 11°C ute, så det er ikke sikkert at det blir noe mer frost i denne omgang. Barometerstanden detter ned som en stein og det lover ikke godt hva nedbør angår.
Værmessig kunne dette vært en fin dag å holde på ute i hagen, men har jeg gjort det? Neida, jeg har sosa rundt inne med diverse gjøremål.
Nå har jeg fått fårikålgryta på kok, og da er middagen sikra hele helga. For jeg koker rikelig når jeg først koker, og fårikål smaker aller best oppvarmet dagen etter:-)

Ellers har jeg hatt et dykk i frøboksen for å se hva jeg har av sorter. Jeg må snart skrive en skikkelig frøliste så jeg slipper å blade gjennom boksen hver gang jeg kommer på en eller annen sort jeg "må ha" /"skulle hatt"....
Det er vel ikke så lenge før frøkatalogene begynner å dette i postkassa. Plants of Distinction har lagt ut 2010-katalogen på nettet. Mulig flere har gjort det også, jeg har ikke sjekket enda. Jeg liker veldig godt å få papirutgaven av katalogene jeg da, det er flott sengelektyre når vinteren kommer det.

Nå er det kanskje på tide å få over potetene til koking. Bonnie venter på maten sin også. Hun har plassert seg ved siden av matskåla.
Kvelden skal tilbringes foran TV med "Skal vi danse" og "Med hjartet på rette staden". Og så blir det sikkert en tur innom forumet og bloggene før natta kommer:-)

Ha en riktig god helg alle som ser innom en tur!

6 kommentarer:

Elin sa...

Mmmh...fårikål er bare helt topp, kunne formelig kjenne duften da jeg leste innlegget ditt.
Ooops...var det frost i natt ? og jeg som ikke har fått inn alle plantene enda. Får ta meg en raptus i morra, selv om det er søndag. Tror det blir ganske kaldt tirsdag natt iflg. YR.no
Ha en fin helg du å !

Lunalei ;-) sa...

Sitter også og ser på Skal vi danse. vi er hjemme hos mamma på høstferie, så det skal nok vanke god mat på meg også! Lapskaus, elgkjøtt, kjøttkaker....mmmmmm
Her har det allerede kommet litt snø...sukk. Synes nå det er litt tidlig jeg da!
Ønsker deg en nydelig helg, Elsa!
Klem fra Lunalu

Margrethes hus og hage sa...

Jeg liker også godt å få plantekatalogene i papirutgave. Det er virkelig mye koseligere en å kun ha de på skjermen. Men jeg har ikke begynt på frøkataloger enda, men skjønner jo at det er noe det er lurt å kikke i :)
Ønkser meg et drivhus, og vi kikker litt på lure løsninger for å få det til, men det blir nok ikke enda.

Ønsker deg en fin helg videre! Hilsen Margrethe

orchis sa...

Fårikål er snadder! Lager også det innimellom - i svær gryte! Jeg elsker kål, og det hender at jeg lager varianter med okse, svin eller kylling. Og med noen lokale choriço-pølser oppi, blir det herlig, varmende vintermat. En variant som har blitt populær hos oss og våre gjester, er fåre- og oksekjøtt i blanding. Resultatet blir en "mild" fårikål, hvor oksen også smaker av får.
God søndag!

Hanne sa...

Kjekt å lese om fårikål og innekos! Høsten har jo egentlig også sine sider. Bare jeg som ikke er helt klar, enda. Etterlyser fortsatt sommeren. :-)

Ellers gleder jeg meg løkplanting som du så. :-) Når man teller antall løk som ligger og venter, så ble det MANGE, ja! :-) Heldigvis er jo mange av dem små, og skal mange i samme hull.

Dessuten gleder ungene seg til å få hver sin spade og bøtte med løk, og for en gangs skyld faktisk få lov til å grave i plenen! :-) De får dele pakken med botanisk krokus, tenker jeg, så får jeg peke i hvilken retning de skal gå. :-D

Ha en fortsatt fin dag!

Anonym sa...

hvorfor ikke:)