søndag 5. april 2009

Fra hagen og drivhuset i dag 5. april

Fritillaria imperialis på full fart opp. Denne ser ut til å trives veldig godt mellom rosene. Helleborus niger har snart blomstra fra seg. Jeg må ha flere juleroser i hagen for de er så nydelige. Denne har jeg planta under hengehjertetreet, og den ser ut til å trives utmerket der.

Pulsatilla har begynt å blomstre


En liten tur innom drivhuset. Sånn blir det når en har gjenbruk av såjord. Masse spirer på toppen av cannapotta som snart kan prikles.


Det fylles opp i drivhuset, og det vokser så jeg kan nesten se det fra dag til dag. Planta helt i bakkant av bildet er Acanthus mollis som jeg overvintra i kjelleren. Den har tatt skikkelig av å vokse og det kommer stadig opp nye skudd.
-
I går ble jeg ferdig med ryddinga av beda. Nå er det bare å starte på igjen å luke ugress, for det kommer fort nå ser jeg. Det er bare en snur seg vekk et øyeblikk det.
Ikke alle rosene ser ut til å ha klart seg gjennom vinteren, men kanskje litt tidlig å si enda da.
Hengehjertetreet som vi planta i fjor har klart vinteren godt og har nå bristeferdige bladknopper.
Hostaene er på vei opp, men der tror jeg også at jeg vil få noe svinn på noen av de som ble nyplanta i fjor.
Også noen av Heucheraene har tatt kvelden, desverre. Ergelig, for det var de som var aller finest farge på.
Prydgressene som jeg sådde og planta ut i fjor har overlevd vinteren alle sammen og er blitt frisert for visne blad.
Trepeonen som jeg satte ned i fjor har fått nye skudd, og det er også noen blad som alt er sprunget ut. Også den gamle trepeonen står med kraftige nye skudd.
-
Det var litt fra hagen etter en hagerunde med kamera i dag.
Ute er det nå overskyet og 12,4°C, det blåser fra sørøst og sola titter fram sånn glimtvis i skydekket.
En flott vårdag med andre ord.
-
Har priklet Cosmos"Double Rose Bonbon" og Gomphrena haageana"Strawberry Fields" i dag. Skulle ha priklet noen flere sorter, men det gikk tomt for jord. Dumt, for jeg hadde prikleånda over meg. Så jeg satte på vaskemaskina i stedet og har vasket to maskiner med tøy.

4 kommentarer:

Marit sa...

Drivhuset ditt er skikkelig frodig!
Hosta opp allerede nå???Her pleier jeg ikke å se før i mai...
Heuchera er flotte planter. Synd at noen av dine hadde gått ut da.

Nina i Paradiset sa...

Jeg tror jeg også har mistet en Heuchera, men den var svært dårlig i utgangaspungtet, så det var nok dumt av meg å ikke beskytte den med ett eller annet. 'Tiramisu' het den. De andre har berget, også 'Caramel' og 'Marmelade'.
Hosta er da utrolig hardføre. Ett par av min overlevde oppspadd oppå plena den siste vinteren i Orkdalen! 20 minus og greier...!
Mine Hosta kommer med fete knopper nå, og jeg kan begynne å dele flere av de om kort tid. De som er delbar er bare de vanlige sortene, mener jeg, ellers har jeg bestilt endel pr post i år. Canna-knoller har jeg også nok av....! (du skjønner vel hvor de stammer fra!)

Sendte en liten bestilling til "Jensen" i dag, og venter spent på bekreftelse. Om været blir brukbart skal jeg innom Anne-Lise Solli i morgen og se om hun er hjemme. Er nemlig litt ensom i min plantegalskap her inne... :(
Klem!

Mariann S sa...

Nydelig den kubjella di :-)
Her eksploderer våren no, stadig nye saker som sprett ut.
I dag er det over 18 grader her - jippi. Og bjørka er grønn.

Anonym sa...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風