tirsdag 3. februar 2009

Drømmer om sommer og varme


I dag har jeg frosset hele dagen. Det har ikke vært så mange kuldegradene ute, men jeg tror det blir værforandring for der kjennes som kulda har slått inn i huset. Selv om det har vært fyr i ovnen har jeg ikke fått varmen i meg.
Værmeldinga lovte snøbyger, men jeg tror det ikke før jeg ser det. Litt snø hadde vært av det gode for plantene for nå har det vært barfrost i flere dager. Begynner å bli bekymret for rosene og bartrea ute i hagen. Jeg har mistet roser før på grunn av langvarig barfrost og tørke på vinteren. Ja været kan en som sagt ikke gjøre så mye med, en må bare ta det som det kommer.
...
Nede på planterommet har jeg fått plassert enda et undervanningsbrett til småplantene i dag. det begynner å fylles opp med potter og prikleplanter der nede. Har nesten kommet i mål med det som skal prikles i denne omgang. Tar jeg en liten økt i morgen så har jeg fått unna det som har nådd priklestørrelse i denne omgang.
Ut i neste uke er det kanskje på tide å begynne en ny omgang med såing igjen.
...
I dag har jeg hatt en opprydding i bokhylla hvor jeg har hagebøker og hageblader. Merkelig hvor mye det blir av bøker og blader gjennom åra. Ikke alt blir bladd og lest i så ofte, men likevel - kjekt å ha:-)
Første planteboken jeg kjøpte var "Norsk Hageleksikon". Utgitt 1982 av Det Beste A/S. En norsk utgave av "Encyclopedia of Garden Plants and Flowers". Litt utgått på dato er den nok, men jeg bruker den likevel som oppslagsbok av og til.
Moro å blade i den og sammenligne den med andre plantebøker jeg har. Den er i hvertfall ingen taper om den er gammel:-)
...
Dagens bilde er av Mirabilisbusken jeg plukket frø fra da jeg var på Kreta. Tror aldri mine Mirabilis blir i nærheten av den størrelsen. Får jeg de til store potteplanter skal jeg være godt fornøyd. Alle frøa jeg satte har spirt og småplantene vokser seg til så det er et håp.
Og mens småplantene vokser og koser seg under plantelyset drømmer jeg om sol og varme.

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det er flere som drømmer om sol, vår og varme ja. Her på østlandet har jo snøen kommet, men kuldeperioden, ja den har vært lang iår. Vi får kose oss på planterommet under plantelyset, det får bli vår terapi. Ha en flott dag videre.

Anne på Moseplassen sa...

gamle hagebøker er geniale. De har en litt annen stemning over seg, sikkert mye på grunn av illustrasjonene som jo gjerne er tegnede eller ser gammelagse ut. Jeg blar gjerne i min mors gamle bøker når jeg er hjemme. Også er det jo kjekt å se at det går i bølger med trender om hvilken planter som er populære og ei. Har funnet planter i gamle hagebøker som vi i dag oppfatter som "trendy" igjenn.

Randines hageblogg sa...

Snøen kom her i natt og det snør fortsatt, håper du også får "dyne" til dine roser....

Det var en flott busk, håper den blir like fin hos deg.

Ha en fin dag uansett vær!

randine