onsdag 18. februar 2009

Drivhus og prikling

Da har jeg starta sesongen i drivhuset. Satte på varmen i går, så i dag var det passe temperatur der ute til å begynne å fylle opp med planter. Det begynte å bli trangt om plassen på planterommet så det var godt å få flytte unna potter med små og store planter.
Tror plantene vil ha godt av litt lavere temperatur også for å bremse på veksten litt. Det blir litt for varmt nede på planterommet til tider.
Bildet er av skiltet som henger ved inngangen til drivhuset.

-----

I går kom det frø fra amkjers som hun hadde med fra Orchis sin hage. Tusen takk til Orchis for frøa og til amkjers som videreformidlet.
Frøa var av Nerium oleander, ferskenfarge, og av Pandorea jasminoides. Den siste er en plante jeg ikke vet så mye om, men fant litt om den i "Encyclopedia of Garden Plants".
Frøa ble sådd i går og satt inn på kjellerstua under lys til spiring.
Sådde frø av rosa oleander i januar, og de spirte veldig fort med veldig god spiring på frøa. Så blir det like god spiring på disse oleanderfrøa får jeg i hvertfall nok oleanderplanter.
Pandorea er jeg veldig spent på hvor snart den vil spire, og hvordan den vil bli. Den ser veldig flott ut på bilde i hvertfall.
Noen flere sorter frø er ikke blitt sådd. Jeg får ta en økt i morgen til å få noen sorter i jorda, etter at sporten er ferdig. Må følge med på VM også, både skiskyting og langrenn.
---
Siden jeg fikk frigjort så mye plass nede på planterommet i dag fikk jeg tatt litt ompotting og prikling.
Pottet om og delte Phormiumen som jeg sådde i 2007. Hjelpe meg for noen røtter den planten utvikler. Jeg er spent på hvordan den vil bli når den vokser skikkelig til for frøa var en frømix kjøpt fra PlantWorld. Det ser ut som det begynner å bli noen fargestriper i noen av blada.
Campsis radicans fikk også større potter og bedre jord samt bambuspinner til å begynne å klatre i. Jeg var faktisk ikke klar over at den planten har rotknoller, den hadde ikke det da den ble priklet i fjor sommer.
Så har jeg fått priklet noen flere sorter som skal flyttes ut i drivhuset senere.
DRACOCEPHALUM grandiflorum
KNAUTIA macedonica
PENNISTEUM glaucum"Purple Majesty"
VERBENA bonariensis. Det ble da noen få spirer av den i år også, men maken til tregspira frø.
-----

Været har slått om til mildvær så snøen smelter sakte men sikkert og det er sørpete og vått.
Småfuglene tror visst på vår for de kvitrer for full hals i tretoppene. Men vi er ennå ikke ferdig med februar og vi har hele mars igjen så vi kan få mye snø og vinter heretter også.


3 kommentarer:

Seascape sa...

Å så koselig VELKOMMEN skilt du har.

Spennende å følge med frø såingen din.
Misunner deg et oppvarmet drivhus.
Til neste sesong håper jeg at også jeg kan ha et oppvarmet drivhus.
Jeg har rigget meg til med reoldrivhus i en krok i stuen. Der spirer og gror det under plantelys.

Anonym sa...

Flott dørskilt du har, det må være en glede å gå inn døren. Er imponert over alt du sår og holder orden på av planter.

At småfuglene synger er et vakkert (vår)tegn, uansett hvor mye det er igjen av vinteren.....

Randine

Ellen Walnum sa...

Vi var visst flere som falt for Pandorea, jeg har også fått frø fra disse. Jeg er spent på om jeg får noen blomstring i år.