torsdag 11. april 2013

Strikkekafe


Strikkekafe er et fenomen som har dukket opp i senere år. Her kan strikkeglade damer møtes til koselig samvær med håndarbeidet, enten det er strikketøy eller hekling. Ung eller gammel, det spiller ingen rolle.
Her jobber fingrene flittig, og latteren sitter løst. Og er det noen som lurer på noe, ja så lærer vi av hverandre.
Her utveksler vi mange  gode råd og erfaringer.
I bygda her er det en dame som har startet opp med Sy- og Strikkestue hjemme hos seg selv, og i fjor høst startet hun opp med strikkekafe. Og hver onsdag er vi en gjeng som møtes der til koselig samvær med strikketøyet eller heklinga. Tenk så koselig det er å sitte med hobbyen sin omgitt av  lekkert garn i alle regnbuens farger.  Garn og mønstre studeres, og inspirasjon til stadig nye prosjekter er det ikke vanskelig å finne.
All ære til Heidi som startet dette. Jeg håper at butikken din vil blomstre mange år framover.


Så har enda en ny bok kommet i bokstabelen. Det er "Lavendelhagen" skrevet av Lucinda Riley.  En storslått fortelling om krig, kjærlighet og tilgivelse. Historien handler om Emilie som arver et slott i Frankrike da moren hennes dør, og om den unge Constanse som blir trukket inn i motstandsarbeidet og kommer til  det okkuperte Paris under 2. verdenskrig.
Da Emilie finner en notisbok med vakre dikt begynner hun å nøste opp historien til Constanse og den mystiske Sophia som etterlot seg boken med diktene. Og hva forgikk i det hemmelige rommet hun finner i  slottets kjeller?
Lucinda Riley skriver bøker som det er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese.

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Strikkekafe høres koselig ut og det var mye fint du viste i forrige innlegg,

Spennende bøker er alltid kjekt, jeg leser Kate Mortons bøker for tiden kan anbefales.

Ha en fortsatt fin uke!

Mariann sa...

Så hyggelig å ha noen å dele strikkehobbyen med!
Jeg var på forfattertreff med Lucinda Riley nå på tirsdag. Det var veldig kjekt, en meget sympatisk dame. Hun kunne fortelle at hun hadde planer om å skrive en bok der deler av handlingen var lagt til Norge. Det blir spennende. Nå gleder jeg med først til å lese Lavendelhagen.