tirsdag 30. oktober 2012

Vinteren kom....

....og mange vil si at den kom altfor tidlig. Det kan jeg forsåvidt være enig i, men vi må bare ta det som kommer. Siste dagene har vi hatt et nydelig vintervær her. Selv jeg som ikke er noe glad i vinteren må bare innrømme det. Det har vært klarvær, hvitrimet og sol, det lille vi ser av den her oppe i bygda nå. Den begynner å komme lavt ned i fjellskara nå. Om ca to uker er den gjemt bak fjella for i år.
 Litt kaldt har det vært, men slett ikke verre enn at en frossenpinne som meg har stått det over.
Og med snøen kom mine små fjærkledde venner  på materen utenfor stuevinduet. Meiser, finker, svarttrost og nøtteskriker er daglige gjester. Og maten får bein å gå på. Særlig er nøtter og oppskårne brødbiter populær mat.   Husbonden foreslo det her om dagen at jeg fikk begynne å bake spesialbrød til nøtteskrikene, det er de som er mest ivrige etter brødbitene.

Snøen kom før jeg ble ferdig å rydde ute og i drivhuset. I drivhuset er det nok endel som har frosset, for ovnen jeg hadde der sviktet så det ble noen kuldegrader der inne.
Nå ser det ut som det skal bli mildere i været så da får jeg ta en dag og se hva som kan berges av det som står der ute.  Jeg må nok også kjøpe meg en ny ovn hvis jeg skal satse på å ha drivhuset igang i vinter.  Har ikke blitt helt enig med meg selv hva jeg skal gjøre enda.

Ellers går dagene med til litt strikking, litt huslige sysler  og bøker.  Har akkurat lest siste boken av Kate Morton,  "The  Secret Keeper". Klarte ikke vente til den kom på norsk, så jeg kjøpte den fra Amazon.
Jeg var litt skuffet over den forrige boken hennes, "En svunnen tid". Denne siste boken ble jeg ikke skuffet over, det var vanskelig å legge den fra seg og ta pauser i lesinga.
Så har jeg bestilt siste boken til Maeve Binchy, " A Week in Winter", fra Amazon. Den skal være underveis om få dager, så da tar det nok ikke mange dagene før jeg har den i postkassa.
Etter at  det dabbet av med hagingen har gleden ved bøker blusset tilsvarende opp, så jeg er blitt  god kunde hos  nettbokhandlerne siste året.  Særlig Amazon pga. av at det blir så mye billigere  å kjøpe bøkene derifra, og ikke minst utvalget.
Nå  har jeg pålagt meg selv en liten kjøpestopp, og  satt  bøker på ønskelista til jul:)
Den begynner å nærme seg med raske skritt. Når jeg tenker tilbake så har dette året gått svimlende fort unna. Det er bare såvidt en rekker å henge med.

Da vil jeg ønske de som titter innom her en riktig fin tirsdag.

4 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Flotte vinterbilder av fuglene på dine fuglebrett.
Vinteren kom for tidlig synes jeg. Kjekt med god litteratur i vinterhalvåret. Håper plantene dine i drivhuset har klart kulden.

Kjekt du er innom!

Unknown sa...

Kjekt å treffe deg i blogglandia igjen! Som jeg skrev til deg på FB; heldige er de fuglene som bor i nærheten av deg ;-)

Jeg har vært på biblioteket i dag. For første gang på "ørten" år. Huset er fullt med bøker og det blir jo også mye rimeligere å låne. For lese må vi jo...

Ha en fin dag videre og takk for at du besøker bloggen min så ofte!

Mariann sa...

Flotte vinterbilder!
Synd at det ble kuldegrader i drivhuset ditt når ovnen røk. Jeg opplevde også det en vinter, men det var forbausende mye som overlevde. Håper det er mye som har klart seg hos deg også.
Det er så koselig med småfugler i hagen. Nøtteskriken har jeg aldri sett, vakker fugl.
Jeg er også veldig glad i å lese, og må alltid ha en bok jeg holder på med, og gjerne noen flere på vent.

stallnilsen sa...

Så fine vinterbilder, ser du har jøpt samme fuglehus som æ har , æ kjøpte mitt på felleskjøpet i vår og malte det rødt og hvitt :)
Det er viktig og mate små fuglan nu når det er blitt vinter.

Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;O)