mandag 19. mars 2012

Vinteren kom på besøk.....Slik så det ut i hagen i slutten av mars 2011. Da lå alt under et tykt lag med snø, det var godt med tele i jorda og denne snømannen var eneste pynten i hagen.
Så ille er det ikke i år selv om dagen som begynte så fint med sol og blå himmel i går gikk over til full vinter da kvelden kom. Det kom vel ned en 5 - 6 cm med nysnø, nok til at alt var dekket og hvitt ute. I dag har det vært mer regn, så om en dag eller to er nok snøen borte igjen. Det er uberegnelig dette vårværet.
Dagen i dag har jeg brukt nede på planterommet og priklet planter.

Delphinium "Dusky Maiden"
------"------ " Pagan Purples"
------"------ " Centurion Rose", frø fra T&M
------"------ " Pacific"
------"------ " Percival", frø fra Impecta.
Digitalis " Mountains Mixed"
----"----- " Candy Mountains Peach", frø fra T&M
Verbascum hybrida " Snow Maiden"
------"----- ----"---- " Banana Custard"
Heliotropium " Marine".

Staudene jeg har sådd i år har jeg drevet fram inne, de som skulle ha kuldebehandling har fått en tur i kjøleskapet eller ut i drivbenken. Dette har fungert fint og jeg har fått god spiring på frøa. Høstsåing av staudefrø og sette ut gjennom vinteren har bestandig vært mislykket for min del.Dette bildet fra viser bedet ved drivhuset sommeren 2006. Canna, dahlia og diverse sommerblomster trives godt sammen. De siste årene har det vært roser i dette bedet, men siste års vinter tok knekken på de. Denne sommeren skal jeg igjen fylle bedet med canna, dahlia og sommerblomster.
Jeg har nå begynt å planlegge planting til våren. Hva jeg skal ha hvor, hva som må flyttes, hva som må deles og hva som skal plantes hvor av det jeg har sådd. Og så er det spennende hva som dukker opp igjen i beda av stauder.
Det er en spennende tid vi går imøte.

4 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Så bra at du har fått god spiring på staudene dine. En har adskillig bedre kontroll på de når en sår inne, kanskje jeg skal prøve det til neste år, men da MÅ jeg begrense meg - trur eg :-))

Vivishagerom sa...

Huff, så kjett med så mye snø! Flott snømann da, men håper den smelter snart.
Godt du har planterommet, og der yrer det jo med småspirer.

Ønsker deg en fin dag.

Randines hageblogg sa...

Våren er en spennende tid både værmessig og med frøsådden.
Nydelig bilde av bedet ved drivhuset, flotte blomster. Ser frem til bilde av hvordan det blir i år...

stallnilsen sa...

Den Mars månden kan være håpløs, godt og se at det e flere plasser i landet hvor sneen daler, og ikke bare hos mæ ,syns alle bloggene nu for tia handler om alt som spirer og blomstrer ute nu i mars hehe :)
og her e det ennu ikke noe krokus eller løvetann og se , ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;Ø)