lørdag 3. mars 2012

Vår i drivhuset og ute......

Etter en nydelig vårdag med vårfornemmelser på skuddårsdagen fikk første marsdagen oss ned på jorda igjen med et brak. Den dagen regnet det hele dagen før det gikk over til skikkelig snøvær om kvelden.
Da var det desto triveligere å våkne opp i går til lettskyet vær og sol. Vårfornemmelsene steg noen hakk igjen.

På en runde i hagen fant jeg denne julerosen som hadde kommet i blomst. En helt uventet, men desto gledeligere overraskelse. Også flere juleroser er på vei opp. Bladskudda på trepeonen ser ut som de skal sprette ut hva tid som helst.
Snøklokkene har blomstret en uke allerede. Desverre ser det ut til at de fyllte snøklokkene har tatt kvelden. Synd, for de var så fine. Kanskje kan jeg finne nye løker å sette ned til høsten.


I drivhuset fylles det opp med småplanter etterhvert som jeg prikler. I går var det over 25°C på det varmeste der ute så jeg måtte sette innerste døra litt på gløtt for lufting. Det er for tidlig å ta av dekket på taket enda, men det funker fint å sette opp døra ut i tilbygget.


I fjor høst satte jeg tulipanløker i tre store krukker, og nå kommer løkene for fullt. Krukkene står med fiberduk over seg enda for det er sultne nattegjester som lister seg rundt huset om natta, og tulipanskudd er snaskensmat for disse luringene. Så forløbig får tulipanene stå under dekke.

Også dagen i dag er en nydelig dag med lettskyet vær og sol. Det har vært noen kalde blå i natt, -5,5°C, men dagtemperaturen ser ut til å bli bra.
Håper vi får ha dette været nå framover noen dager så jeg kan få begynne å rydde litt ute. Det er masse kvist som ligger utover etter noen stormer som herjet i vinter. En ting er sikkert, en blir ikke arbeidsløs denne tida på året.

8 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Så flott og frodig drivhuset ditt er! Til høsten skal jeg også huske på å sette løk i urner og krukker!

Randines hageblogg sa...

Kjekt med tulipaner i krukke og så mange spirer du har i drivhuset.
Her er det også vårlig og snøklokkene er snart ferdigblomstret. Nydelig liten julerose som blomstrer hos deg.

Ha en fortsatt fin lørdag!

stallnilsen sa...

Å så masse du allerede har plantet i drivhuset ditt, tengte æ skal begynne i mitt drivhus imorra, glær mæ til og sette igang der ute :)
Nydelig julerose, kos dæ i fin været, idsg kom sola til oss også , ha en fin lørdag, hilsen Lisbeth ;)

Merethe sa...

SÅ herlig med så mye i drivhuset allerede. Jeg må nok få fikset meg varme i drivhuset så jeg kan starte der tidlig. Hadde vært artig. Koselig med hilsen fra deg. Ønsker deg en fortsatt fin helg. Hilsen Merethe

krepsemor sa...

Så koselig det ser ut i drivhuset ditt! Takdekkenet ditt: Er det for temperaturen? Har du frostvakt og overvintringsplanter der?
Artig med juleroser som blomstrer nå!
Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Bestemor Drillo sa...

Så koselig med alle planter som nå skal begynne på sin tur mot sol og sommer. Herlig!
Klem fra meg!

orchis sa...

Koselig å se vårlige bilder fra ditt vakre og velstelte drivhus.
God helg.

sbobet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.