mandag 5. desember 2011

Og så kom snøen......

Verden var hvit da jeg så ut i dag tidlig. Ca. 50 cm med våt og tung snø hadde det lava ned i natt.Fuglemateren har fått en skikkelig snøhatt på seg. Stakkars småfuglene var helt forvirret hvor det var blitt av maten før jeg fikk kosta vekk snøen.
Det hadde riktig tatt løst med snøvær i løpet av natta, og mange var strømløse pga. snø som hadde lagt seg på ledningsnettet.
Nå kan det jo være greit med snø når det er vinter, men den behøver da ikke å komme alt på en gang. Det kunne da være litt greit å fordele den utover vinteren.
I følge Yr.no skal det nå komme ned på de blå gradene i løpet av uka. Jeg håper bare det ikke blir altfor kaldt, for jeg har drivhuset i gang enda. Har satt en grense på ca. -10°C før jeg stenger og flytter plantene inn i kjelleren. Har en ovn stående som kobler inn når det nærmer seg nullpunktet, så jeg er spent på hvor kaldt det vil bli.
Heldigvis møter vi ikke vinteren med halvfulle/tomme kraftmagasin i vinter, slik som det var i fjor. Så får vi se hva det vil si for strømprisene utover vinteren.

Nå har vi kommet godt ut i desember, og julen nærmer seg med raske skritt. Frøkatalogene har begynt å komme i postkassa. I dag kom katalogen fra Plants of Distinction. Ikke det at jeg skal bestille noe, men koselig å ha og kikke i i disse mørketider.

Det var alt fra meg for denne gang. Ha en fin mandagskveld folkens :-)

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Åee..så herlig å se vinterlige bilder. Jeg kjenner at jeg er ørlite misunnelig på dine hvite omgivesler, her er det grønt og plussgrader enda. Men for strøm måleren er det gode nyheter, og ikke minst for lommeboken *Ler*

Elsa sa...

Jeg er ikke noe glad i snø så for min del kunne deet vært grønt og plussgrader:-)
Men en må vel tenke på de som liker å stå på ski også....

Unknown sa...

Det er litt slitsomt når snøen er så tung men jeg ble litt misundelig . Landskapet blir mye lunere og lysere med den hvite snøen.

Fine vinterbilder , klem fra Marit.

Mariann sa...

Så på nyhetene at dere hadde fått så mye snø. Hos oss ligger det bare et tynt snølag og det er såvidt under null grader.
Ha en fin uke videre!

Turid sa...

Åhhh, riktig vakkert. Har litt snø her også, men ikke nok til skiløyper enda. Ha ei fin uke.

orchis sa...

Snøen har sin sjarm og beskytter plantene. Men jeg påstår ikke at jeg savner den. :)
Kos deg med frøkatalogene. Og det er ingen synd å la seg friste.... :)
Ha fine dager!

Randines hageblogg sa...

Det var mye snø som det hadde kommet hos deg. Jeg kan også godt unnvære snø om vinteren.

Ønsker deg en fin uke!