tirsdag 23. mars 2010

Plantasjentur og påskelektyre...

Det ble en tur på Plantasjen i dag. Hovedærendet var dahliaknoller. Utvalget var sånn midt på treet, men jeg fant da noen.
Dahlia "Nene Kasi"
Dahlia "Mystery Day"
Dahlia "Kogani Fubuki"
Dahlia "Wittem"
To store røtter/knoller i hver pakke så da blir det da noen planter det.
Et par kjekke hagehansker med lang mansjett, plantegjødsel og U-formet klatrestativ i bambus ble også med på handlevogna. Det kan bli kjekt å sette i krukke så blodbegeren kan få slynge seg i.
Dahliaknollene har jeg tenkt å begynne å drive fram i potter inne, men det er gjerne litt i tidligste laget så jeg får vel vente til påske før jeg setter de i jord.
Cannaknollene som jeg satte i potter for noen dager siden skyter som bare det, så de er det på tid å sette i drivhuset nå. Det er tross alt litt kjøligere der enn nede på planterommet i kjelleren.
Så tror jeg at jeg vil si meg ferdig med å så mer sommerblomster. Det begynner å bli litt sent for noen sorter. Frøa står seg godt til neste år også de.Påsken nærmer seg og da må en ha lesestoff. Her er min bokstabel til påsken. Krim liker jeg best på TV, da kan jeg ikke smugtitte på slutten sånn som en kan med en bok. Og er boken fryktelig spennende så klarer jeg ikke å dy meg for å titte på siste siden;)

Været er jevnt vått og grått, men det går litt trått med snøsmeltinga for det er ganske kjølig. Akkurat nå viser temperaturen 0,6°C og med sånne grader blir det lite fart på snøen.

Nå skal jeg lage meg en stor kopp te og nyte kvelden i sofaen.
Ha en fin kveld alle som titter innom bloggen.

Ps. Bildene er klikkbare.

5 kommentarer:

Mari sa...

Georginer er tingen :D Den lilla/kvite tror jeg at jeg kjøpte i fjor under tvil. Var ikke sikker på om jeg likte fargene helt, men så flott den blei! Den bør du glede deg til :) Og hvis det er to røtter i hver pose så synes ikke jeg at en kan klage på prisen på posene (hagegal). De posene jeg kjøpte i fjor var på Europris og det var ikke så spreke greiene...

Kos deg med te og sofa!

:)

Lunalei ;-) sa...

Oj, for en bokstabel!!! Jeg har lånt meg Fyrtårnet med Camilla Läckberg, så den skal jeg lese i påsken. Så får jeg spe på med noen pocketbøker!!!
Klem fra Lunalu

Berit sa...

Fin bokstabel! Påsken burde være sikra uansett vær!

IngunnBW sa...

Så koselig påskelektyre! Her går det stort sett i hagebøker, jeg har alltid en stabel liggende fremme av dem. Jeg prøver Dahlia for første gang i år, er veldig spent :)

Om det er noen trøst fgår det uhyre sakte med snesmeltingen her også. Ingen tegn til spirer på den lille flekken jord heller. Men det kommer, så man får bare prøve å smøre seg med litt mer tålmodighet. Ikke lett!

Røsslyng sa...

Så mange flotter knoller du har anskaffet deg!
Slike hansker har jeg også og de er knallgode :)
Håper snøen snart smelter hos deg også, denne vinteren har jammen vartlenge nok nå.
Ha en super dag videre!