mandag 22. mars 2010

Bare en liten utblåsing.....

Rosen "Bremer Stadtmusikanten" og Dahlia "Mystery Day"


I år har jeg ikke en eneste dahliaknoll å plante ut. Det må jeg gjøre noe med, så i morgen må jeg ta en tur innom Plantasjen å se om de har noe utvalg. Hvis jeg ikke setter ned georginer så kommer jeg garantert til å angre når det lir ut på sensommeren. Jeg har sådd to sorter, men det blir ikke det samme som disse store fylte blomstene.

Våren ser ut som den holder på å feste grepet. Siste dagene har det vært fart i snøsmeltinga, plaskregnet på lørdag laget virkelig vei i vellinga.
Det er så herlig å se at det begynner å bli litt bare flekker her og der, og tilslutt ligger hagen der fri for snø og bare venter på at våronna skal begynne. Herlig dere!

Nå til noe helt annet. Noe jeg i grunnen irriterer meg skikkelig over når sant skal sies. Ofte når folk blir intervjuet om et eller annet så er det dritkult, dritbra, sinnsykt bra, sykt bra osv, osv. Og i vinter har vi ofte hørt det når vinnere i en eller annen sportsgren har blitt intervjuet.
Kanskje er det jeg som er sær, men jeg liker ikke denne måten å uttrykke glede eller noe som er positivt med disse uttrykka. Ikke noe som er negativt heller for den del. Vi har da vel ord i det norske språket som kan utrykke hva vi føler?
Det var dagens lille utblåsing.
Nå skal jeg se nyhetene og så er det krim på statskanalen.


6 kommentarer:

krepsemor sa...

Georginer bare MÅ vi ha! Ingen sommer uten. Jeg har sådd en blanding Dahlia hortensia "fantasia", av typen cactus som jeg har store forventninger til! Ellers har jeg noen knoller som jeg håper er fortsatt liv i! Ja, et er herlig å se at snøen forsvinner nå! De som er bekymret for påskesnøen, må bare dra på fjellet ;o) La oss andre få kose oss i hagen ;o)
Enig med deg ang alle de "syke" kraftsalvene! Men språket vårt er i stadig endring! Er vel ikke så mye å gjøre med det!
Ønsker deg en vårlig uke!

Annika Christensen sa...

Vilken underbar dahlia.
Annika

Bestemor Drillo sa...

Flott at du blåser ut;det er sunt!
Du har så rett!! Ha en god Tirsdag;))

Berit sa...

Jeg er heller ikke glad i tidas språkbruk. Vi får trøste oss med at når ord blir overforbrukt ei viss tid dukker det opp noen andre som alle absolutt må bruke i tenkelige og utenkelige situasjoner. Så da får vi i det minste nye uttrykk å irritere oss over ;D

IngunnBW sa...

Hihi, du kan så si - godt å få det ut!

Kombinasjonen med rosen og den nydelige Dahilia'en var virkelig lekker! Jeg har kjøpt Dahlia for første gang i år, er så spent :) Det er en lys Cactus Dahlia, jeg liker så godt de rufsete blomstene

Mokki sa...

Hehe, det minner meg på at en periode da vi var i tenårene så ble alt møtt med "neppe" og "særlig". Fattern holdt på å gå i spinn til slutt - og han er en sindig kar som ikke pleier å miste besinnelsen :D

To jenter i tenårene samtidig var nok en intens tid for de som var foreldre ;)