mandag 15. mars 2010

Nedsnødd drivhus og nedsnødd hage
Jeg lurer på når dette snøværet skal gi seg. Jeg blir helt satt ut av all denne snøen som detter ned over oss. Og særlig når jeg ser bilder i blogger hvor snøen har begynt å tine vekk og snøklokker og andre vårblomster begynner å titte fram.
Over hele fylket er det stor rasfare og det har også gått flere snøras rundt omkring. Og i følge Yr.no skal det bli sørvest og regn ut i uka.
Heldigvis fester ikke snøen seg på drivhustaket pga. presenningen som ligger over taket. Og med sånne mengder oppover veggene blir det godt isolert. Hvordan det går med rosebuskene under disse snømengdene tør jeg ikke tenke på engang.

Endelig lykkes jeg i å få tatt et bilde av kjernebiteren. Riktignok nokså dårlig kvalitet på bildet da det er tatt på skrå gjennom vinduet og jeg måtte stå på litt avstand. Det er to kjernebitere som har hatt tilhold i hagen her i vinter. Et trivelig nytt bekjentskap i hagens fugleliv. Ellers er det masse dompapper, meiser og finker som besøker materen daglig. Flaggspetten og svarttrostene er også daglige gjester.
Maten går unna i rekordfart ihvertfall. Det er et veldig trivelig innslag i hagen disse små fjærballene, selv om de roter noe fryktelig. Det kommer ikke fram før snøen forsvinner en eller annen gang utpå våren.

5 kommentarer:

Asbjørg sa...

Ser ut som vi strever med snøen de fleste av oss i disse dager,her i Trondheim har det lavet ned siden torsdag,nå er det jammen nok!!

Lunalei ;-) sa...

Ja, jeg må si meg enig med asbjørg - det snør og det snør - nå er det aaaalt for mye av det hvite. På tide at det begynner å smelte!!!

Laila -Karin sa...

Vi fåpr håpe det ikke så lenge til våren dukker opp.
Tror vi venter på den alle sammen.
Ha en fortsatt fin kveld

Blomsterguri sa...

Heldigvis har det sluttet å snø - men kaldt er det nok om natten fremdeles! Så lurt med presenning over taket om vinteren! Det har jeg foreslått at vi skal ha på gjestehytta så vi slipper å måke snø. Fine fugler også, men jeg tørr ikke å sette ut mat til de på grunn av Rabiata - katten vår. Hun er en fugle-morder, og det liker jeg dårlig, så jeg vil ikke friste skjebnen. Krysser fingrene for regn og mildvær snart!

IngunnBW sa...

Det er akkurat som i fjor dette, bare at da var det vi på Østlandet som fikk lide. Jeg føler enormt mye med dere som får så mye sne nå, forferdelig nedslående å se det lave ned dag etter dag.

Så veldig fart på seg har ikke våren her heller, til det er det altfor kladt om natten.

Hold ut Elsa! Snart skinner solen igjen og da forsvinner den nye sneen i en fei :)