lørdag 2. januar 2010

Nytt år, nye muligheter og et lite jubileum


Rosen "Burgund81" og kongeliljen skal få hilse det nye året i bloggen min velkommen. Ja, for jeg feirer et aldri så lite jubileum i dag - det er ett år siden jeg kom meg ut av startgropa og laget meg blogg.
Det var en stor skuffelse da hagedagbøkene ble nedlagt, jeg opplevde nesten en sorgreaksjon for å overdrive litt da:)
Mange hadde allerede laget seg blogger som jeg leste med ihug. Dette trodde jeg ble for vanskelig for meg å begynne med, hønsehjerne som jeg er innen dataverdenen. Hm, jeg fornærmer kanskje høneslekta når jeg sier dette.
Etter å ha ligget i startgropa noen uker og savnet etter å skrive dagbok ble for stort kastet jeg meg uti det. Noe jeg ikke har angret på, for i bloggverden har jeg funnet mange nye og interessante blogger og jeg har funnet mange nye bloggvenner. Noen skriver masse om hage, noen skriver masse om hobbyer og mange skriver om litt av hvert.
Og jeg har lært masse etter at jeg begynte med blogg, men har også oppdaget at jeg har masse å lære. Men står en fast kan en bare spørre så er det alltids en eller annen hjelpsom sjel der ute som har svaret og kan hjelpe.
Mange har besøkt bloggen min gjennom dette året og mange hyggelige kommentarer har jeg fått. Vit at jeg setter pris på dere.

Nyttårskvelden ble feiret med gjendratte gardiner, stengte persienner og musikkshow på TV. Bonnie er redd for fyrverkeri og smeller, men når vi ordner oss på denne måten går det fint. Litt bjeffing ble det da det braket løs for alvor rundt midnatt, men ikke verre enn at hun roet seg fint ned igjen.
Det nye året ble innledet på tradisjonell vis. Nyttårskonsert fra Wien og hopprenn fra Garmisch-Partenkirchen. Første del av nyttårskonserten så jeg på ZDF, den blir desverre ikke sendt på NRK. Det er bare del to som blir sendt der.

Hageåret som gikk ble ikke slik som jeg hadde planlagt. Kanskje hadde jeg lagt for mye planer, ihvertfall ble en hel del av de lagt på is. Så får jeg se om jeg kan ta fram igjen noen av de i året som kommer. Etter som sommeren og høsten gikk ble jeg skikkelig hagelei, været og et vondt kne hjalp nok også til at gløden datt vekk.
Nå har det så smått begynt å krible litt i såfingrene igjen. Jeg har funnet fram boksen med frø og noen frøkataloger i dag. Jeg må nok bestille meg noen flere pelargoniafrø fra Impecta, og da blir det sikkert noen sorter i tillegg. Kvoten må jo fylles;)
Frøliste må jeg skrive, såjord må jeg kjøpe og så må jeg vaske potter. Noe som ble hoppet over i høst. Alle småpottene ble bare stablet sammen i kasser og satt inn i drivhustilbygget.

Det nye året kom med skikkelig vintervær. Snøen kom i romjula, og kulda kom i nyttårshelga. Sist natt var det ned på -18,5°C her. Det er minst 10 grader for kaldt.
Jeg er ihvertfall glad for at hagen fikk en skikkelig snødyne før denne sprengkulda kom. Tror nok at noen planter likevel kommer til å stryke med pga den barfrosten vi hadde før snøen kom.
Jeg er spent på hvor langvarig denne kuldeperioden blir. Det er nå et nydelig vintervær ute selv om det er i kaldeste laget. Snøen ligger hvit og fin og om natta er det et nydelig måneskinn fra klar himmel.
Rådyra har sine nattlige turer gjennom hagen på jakt etter et eller annet å spise. De har gravd litt i beda noen steder ser jeg. Tror nok ikke de har funnet så mye matnyttig der de har gravd.

Nå må jeg kanskje se om jeg får laget et eller annet å spise til kvelden. Mat må en ha samme hvor mye godt en har puttet i seg i løpet av julehelga.
Ha en fin og koselig lørdagskveld alle hage- og bloggevenner rundt omkring:)15 kommentarer:

Mariann S sa...

Gratulerer med ett års fartstid :)
Eg har holdt på litt lenger, sept-08 starta eg.
Deilig å komme i gang med nytt år og nye muligheter no :) Lei av feit julemat no, i kveld blir det heimelaga pizza og i mårgå lettsalta fisk :) God helg :)

Lunalei ;-) sa...

Gratulerer med jubileum! Jeg er glad jeg har funnet bloggen din, for jeg er glad i blomster - har bare ikke så veldig grønne fingrer...
Var ute en tur og nøt sola i dag - så nå er det bare å telle ned til våren!!!
Ha en nydelig helg! Klem fra Lunalu

Røsslyng sa...

Gratulerer med bloggjubilèet!
Jeg kommer nok til å henge med i fortsettelsen også ;)
Ønsker deg også et flott og frodig nytt hageår!

krepsemor sa...

Gratulerer med 1-års jubileet! Det nærmer seg snart for meg også! Jeg fulgte med bloggen din, og det så jo flott ut! Så da kasta jeg meg uti det jeg også! Og det er faktisk veldig morsomt. Som du sier, er det velig mange hyggelige mennesker der ute i blogglandia, og det føles nesten som en blir litt kjent, ikke sant?
Nå er det vinter, og kaldt, så det blir til at en sitter og leser blogger ;o)
Nå gleder jeg meg bare til å få så, og følge med på når de spirer osv! Det korter ned vinteren mye!
Ha en koselig lørdagskveld!

Nora sa...

Gratulerer med jubileum! Jeg har lest bloggen din ofte og kommer til å gjöre det i fortsettelsen også. Jeg kan kjenne meg igjen i "redselen" for å blogge selv. Jeg for min del leste blogger i flere måneder för jeg kastet meg ut i det. Det skjedde ganske nylig, så sent som i november måned. Godt nytt år önsker jeg deg!

Mia sa...

Vilken tur att du slängde dig in i bloggens värld, för mig och alla andra som läser här :) Grattis!!
Hundar och fyrverkerier kan inte bara vara kul, jag hoppar ju själv när det smäller som högst!
God fortsättning på det nya året :)

Marit sa...

Gratulerer med jubileet! Det er kaldt her også, vi har hatt nesten 25 minus her rett etter jul. Kan ikke fordra sånn kulde. Ha en flott nytt hageår!

Villrose sa...

Gratulerer :-)
Ja, jeg gikk inn i en sjokktilstand etter at dagbøkene plutselig ble lagt ned. Hadde liksom "bodd" der inne. Bloggverden er en annen greie. Men spennende og full av nye bekjentskaper!

Randines hageblogg sa...

Godt nytt år Elsa og gratulere med 1 års blogging!

Du var savnet og vi var mange som var glade da bloggen din kom. Du deler dine flotte bilder og forteller så bra om det som opptar deg.

Ønsker deg det beste for det nye året!

orchis sa...

Gratulerer med 1 års blogging!
Jeg ventet også en god stund før jeg våget meg ut i bloggverdenen. Overraskende nok var det ikke så vanskelig som jeg trodde... :) Og nå savner jeg ikke hagegaldagbøkene i det hele tatt.
Godt Nytt År til deg og dine.

ASSA sa...

Gratulerer med vel overstått ett-årsdag!
Ja er det ikke spennende med blogglandia, jeg har iallefall oppdaga menge flere med ulike interesser da jeg starta å se rundt omkring i bloggene :)

Og så vil jeg gi et komplemang til det flotte bildet du har på toppen av bloggen din!

Godt Nytt Hageår Elsa!

Elin sa...

Gratulerer med ett-års-blogging ! Om litt feirer også bloggen min jubileum. Jeg har fortsatt mye å lære innen haging, så jeg leser hageblogger med stor interesse og beundring.
Så flott et bilde du har i headingen, ser nesten ut som sukkerglaserte roser !
Gleder meg til mange inspirerende hageinnlegg fra deg i året som kommer.
Ha en flott helg i nabobygda !

Else Marie sa...

Godt nytt år Elsa!
Flott at du har blogget et år allerede,tiden bare forsvinner.
Gratulerer.
Driver og titter på frøposene jeg og,men har ikke lyst til å så så mye i år.....Av alle mine bokser(4)
så skulle jeg vel ha sådd mer.
Vi prates.............hehe...i bloggverden snart igjen

krepsemor sa...

Hei! Det ligger en utfordring til deg på bloggen min!

Silje sa...

Du er skikkelig flink til å ordlegge deg og legger ut flotte bilder!! Jeg er skikkelig stolt av å ha en så flink mommo!!! Glad i deg, klem fra meg =)