tirsdag 26. januar 2010

Frøpakke - ohoi


I dag kom det frøpakke fra Plants of Distinction, frø bestilt den 11. dm, og sammen med frøpakken lå nytt nr. av Norsk Hagetidend i i postkassa.
Jeg måtte bare ta et bilde av de flotte posene som PoD bruker til sine Gift Pack. 6 sorter med frø ligger i hver pose, og det er rikelig med frø i hver pose også. Så her får en egentlig mye frø for pengene.
Frøbestillingen som jeg venter fra T&M skal ikke være så langt unna den heller. Den ble bestilt den 12. dm, og pengene er trukket fra konto så jeg da jeg sjekket på nettbank.

I dag har jeg lagt i vann noen flere frø av Canna, bl.a de som kom fra PoD og noen flere av de jeg fikk fra Orchis. Også frø av Alstromeria fra PoD ble lagt i vann. Jeg vet ikke om det er nødvendig, men siden det er harde skall på frøa skader det nok ikke med noe bløtlegging.
I morgen får jeg ta en såøkt nede på planterommet igjen. Må så Primulafrøa som kom i dag, og så er det snart på tide å få Verbenafrøa i jorda.

Været har slått om til grått, vått og varmegrader. Det er også meldt noe vind, men om vi får noe føling med den her inne i fjorden er ikke så sikkert. Er nok mest på ytre strøka som får merke den.
Det ble litt av en overgang fra kalde dager med klar himmel til dette. Ganske typisk, i dag var det den dagen vi skulle se første glimtet av sola lavt i fjellskaret, Kleiva. Da får vi det første glimtet inn gjennom kjøkkenvinduet, men nei da. Trøsten er at når det endelig blir vær for sola igjen så ser vi den lenger.

Jeg koker potetball til middag i dag, det er passe middag på en sånn dag. Og så blir en så herlig døsig etter en ballmiddag:)

Nye spirer i dag: PACHYPODIUM lamerei. 4 av 6 frø spirer, i infoen sto det en spirertid på 1 - 6 måneder.

Ha en fortsatt strålende dag alle som ser innom her:)

9 kommentarer:

Besta sa...

Nydelige frø poser:)
Har ikke begynt å så enda men gleder meg til å begynne.
Middagen høres deilig ut.
Temperaturen har steget utover dagen, regner med at snø eller regn kommer snart.
ha en fin kveld.
klem fra marilyn

Røsslyng sa...

Så kjekt med frø i posten, og nydelige frøposer.

Kos deg med såingen og ha en fin uke videre! :)

Lunalei ;-) sa...

Så nydelige frøposer!
Det høres så spennende å så forskjellige frøsorter - og følge med på prosessen! Vi har bare sådd en gang... men de vokste for fort og ble pinglete. Har ingen kalde rom - bare soverommet - og der er det jo helt mørkt....
Men jeg skjønner det klør i fingrene dine! Gleder meg allerede til å se bilder av blomstrene dine!!!
Klem fra Lunalu

Mari sa...

Komper er knall :D Noe av det beste vi vet her i huset!

Morsom post har du også, her var det bare reklame og jeg som venter på frø fra POD jeg også... hmmm spørs om jeg bør etterlyse frøene snart.

Kos deg med frø og spirer :)

krepsemor sa...

Flotte frøposer, ja! Jeg har også sådd i dag, og mer skal det blir, men tror jeg venter til mars!
Sår du Canna nå? Jeg har noen frø som jeg fikk i fjor høst, men trodde det holdt i mars! Har du satt på varme på planterommet ditt nå? Jeg lurte litt på det, men har mange overvintringsplanter der, så....
Potetball er skikkelig godt, og spesielt når en koker pinnekjøtt sammen med den! Mmmmm, fikk lyst på ball, ja!
Ha en fin uke!

orchis sa...

De frøposene kan du ramme inn og henge på veggen! :)
Lønner seg nok å bløtlegge Cannafrøene. Ferske frø spirer greit, men disse har jo lagt en stund. Så gøy at Pachypodium spirer! Der får du en spennende stueplante!
Kos deg videre med de vårlige sysler!

Marit sa...

Hm, tror jeg må bestille noe frø derfra jeg også, når de har så flotte frøposer ;)
Kos deg med frøene, og ha en fin dag!

Unknown sa...

Så da er altså hagesesongen i gang! Regner med at du storkoser deg nå.

Takk for besøk på bloggen min. Jeg synes du skal vurdere en tur til mitt paradis. Skal skrive et innlegg om masse blomster og da frister jeg kanskje enda mer...

Ha fortsatt en fin kveld!

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for kommentar ! Ja av de frøposene blir det mye vakkert tror jeg ! En flott og levende hobby ! Ha en flott kveld !