søndag 10. januar 2010

Flere sommerminner,
denne gang fra verandakassene som jeg plantet opp med diverse sorter plox og verbena. Det var en vellykket kombinasjon etter min mening. Sommeren ble etter hvert ganske regnfull, men både phloxen og verbenaen taklet været godt og blomstret rikelig til langt ut på høsten.
Alle plantene hadde en kompakt vekst så de tålte vinden godt også.
Til denne sommeren skal jeg så flere sorter verbena og kun to sorter med phlox til utplanting i verandakassene. Innimellom skal jeg ha hengepelargonium.

I går kom frøpakken fra Impecta. Den var rimelig gjennomkald da jeg hentet den inn fra postkassen. Håper frøa ikke har tatt noe skade av kulden.
I dag har jeg kost meg med innholdet i frøboksen og skrevet frøliste mens TV-sporten durte i bakgrunnen.
Frøboksen er blitt ganske full nå så jeg tror det får holde med flere frøkjøp i denne omgang. Ingen som har hørt den før vel....
Jeg får ta en dag og føre inn frølista på bloggen også.
Såing skal jeg vente med litt til. Skal gjøre som Randine og så på voksende måne. Det er jo et gammelt og godt råd at en skal bake brød og gjærbakst på voksende måne, så hvorfor ikke så?
Jeg kan huske fra min barndom at slakting skulle foregå på voksende måne, særlig når det var grisen som skulle til pers. Det var den tiden grisen skulle være god og fet.
Jeg vokste opp på gård, og den tiden foregikk slaktingen hjemme på gården. Det at dyr ble til mat var en helt naturlig del av oppveksten.
Og på mange måter var nok det mer humant for dyra enn å bli stuet inn i en dyretransportbil og kjørt milevis avsted til et slakteri slik som det blir gjort nå. Tenk for et stress den transporten er for dyra.
Nå rotet jeg meg visst langt ut på viddene her, fra såing til dyretransport. Det er bare det at det har kokt under topplokket noen ganger når jeg har sett og lest reportasjer om transport av dyr til slakterier. Så jeg lar temaet ligge med dette.

Det har forresten blitt litt mildere ute, -15,5°C akkurat nå:)

Ha en fin søndag kveld alle som tar en tur innom:)

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så nydelige blomsterbilder, likte spesiellt de to øverste typene, kjempevakre!
Ang dette med å så på oppadgående måne, så har jeg stor tro på slike gamle råd. Jeg skal hvertfall gjøre det samme selv (prøve hvertfall)
Og om dyretransport er du og jeg helt på linja. Hvorfor skal vi dra dyr mange mange mil i en trang trailer, når det faktisk er bøndene som sitter med fagkunskapen både og dyret og ikke minst om human slakting. Helt høl i hue, mener nå jeg.

Mia sa...

Ska försöka komma ihåg det då, voksende måne, det blir så där sista halvdel av januari, inte sant?

Asbjørg sa...

Så herlig med blomsterbilder igjen,ja nå går det rette vegen heldigvis.Og den verste kulda har gitt seg hos oss,-5 nå.

Randines hageblogg sa...

Nydelige blomsterbilder Elsa, varmer godt i vinterkulda.
Jeg har også sortert frø i dag, men bare grovsortering.

Ønsker deg en fin uke og et mildere vær!

Røsslyng sa...

Så herlige og sommerlige bilder :)