onsdag 16. september 2009

Endelig en utedag


Så har vi hatt to dager med strålende høstvær. Nå har det begynt å regne igjen.
I går var jeg på sykehuset i Kristiansund. Undersøkelsen av kneet gikk greit unna, og jeg fikk to kortisonsprøyter inn i kneet. Det gjorde skikkelig vondt, men det heter at "vondt skal vondt fordrive" ikke sant? Og det tror jeg på, for i dag har jeg ikke hatt smerter i det hele tatt og kneet funker mye bedre. Hurra!

I dag har jeg hatt en flott utedag i hagen. Silje kom og hjalp meg med å klippe planter og spa opp røtter og å flytte to store peonrøtter. Etterpå laget hun middag, så når jeg sa meg ferdig ute var det godt å få sette seg til dekket bord og ferdig middag.
Jeg har ryddet beda rundt drivhuset og fått plantet ut mesteparten av staudene som stod i potter og ventet på en mer egnet plass for vinteropphold. Men enda er det en hel del igjen som jeg ikke vet hvor jeg skal plante. Jeg har altfor mange stokkroser av årets sådd som jeg ikke vet helt hvor jeg skal få plassert. De ender nok opp i et ventebed til våren kommer.
Husbonden fikk endelig slått plena etter uker med regn og vått vær. Hjelpe meg så mye gress det var. Nå holder det nok med en gang til før klipperen kan få pause over vinteren.
Selv om det har begynt å regne igjen håper jeg det ikke blir så langvarig, for nå har jeg endelig fått hageånden på besøk igjen etter et heller langvarig fravær.
Plutselig var det kjekt å jobbe i hagen og å tenke på hva jeg skal så og plante til neste år.
Hva jeg skal så har jeg forsåvidt klart for meg for frøboksen er godt oppfyllt med frøposer. Jeg har også bestilt meg to "Lykkefund" til neste år som jeg skal plante i bedet ved leveggen. Hvilke andre roser som blir innkjøpt tar jeg når jeg ser utvalget på BoGrønt til våren. De pleier å ha et bra utvalg der både av roser og busker.

Nå er det snart på tide å ta natta, det ble sent i går kveld med valgvake i heimen. Hadde håpet på et annet resultat, men men sånn ble det nå ikke da. Partiet mitt gikk da fram selv om det ikke gikk opp igjen til de store høyder som det engang var. Jeg har faktisk stemt på samme parti siden jeg begynte å stemme en gang for lenge siden. Den gang måtte en være fyllt 21 år for å få stemme.
Politikk har jeg alltid vært interessert i, så valgdebatter og politiske diskusjoner på TV blir nøye fulgt. Men det er en ting som har kommet inn i debattene og politikken som jeg ikke synes så mye om, og det er den negative personfokuseringen og "skittkastingen". Ofte drukner det politiske budskapet i kranglinen mellom partiene, så når debatten er over så sitter en igjen med spørsmålet "Hva er det som er det politiske budskapet deres og hva er det de står for"?
Og valgløfter og lovnader sitter alltid løst før valg hos alle partier, hva det blir til når hverdagen kommer er noe helt annet.

Nei nå er det natta her!

7 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Litt sol i september gjør godt for hage-gleden, håper den kommer snart tilbake...
Kjekt at kneet ditt er blitt bedre etter sykeusbesøk, det er trasig å bli hemmet i det som en vil gjøre.

Ha en fin dag!

Hanne sa...

Ja, det var altså så ubeskrivelig deilig med to dager med nydelig vær! Sol, tekopp, t-skjorte og blomster! Herlig! Her vassa vi også i høyt gress, så far ut huset var kjapt ute med klippern på mandag, mens jeg fulgte veslejenta på ballett.

Godt å høre at kneet er bedre! Det hjelper sikkert på hagegleden sammen med godværet. :-)

Så da får vi bare sjekke yr.no, og være klare igjen neste gang sola skal titte fram (må nok få meg ventebedd, jeg og).

Ha en fortsatt fin dag!

orchis sa...

Så bra at legene klarte å fjerne smertene i kneet. Håper de forblir borte slik at du kan nyte alle vakre høstdager utendørs!

Mia sa...

Så godt at kneet ditt blir bedre og at du får litt hjelp i hagen. Politikken følges best når det ikke er valg, da veit man hva de går for :)

Elin sa...

Så bra at kneet ditt er bedre ! Men vær forsiktig ....ikke ta for tunge tak i hagen , du vet kortison er jo smertestillende.
Hadde håpet på litt annet resultat etter valget jeg òg. Men, men,... vi får se om Jens kan infri noen av løftene sine denne gangen , da !
Håper fortsatt på fine høstdager til oss så vi får hage litt igjen !
Klem

Margrethes hus og hage sa...

Så flott at kneet ditt ikke gjør så vondt! Det er ikke godt å drive med hage og ha vonde knær.

Og valgresultatet er ikke jeg heller fornøyd med... Og er helt enig med deg ang. skitkasting og personfokusering. Leit at det skal bli sånn!

Ønkser deg en fin torsdag! Hilsen Margrethe

Lunalei ;-) sa...

Så bra at kneet har blitt bedre!!! Men pass nå på at du ikke styrer for mye slik at smertene kommer tilbake! Her høljer det fremdeles ned. Håper pa oppholds i helga, plenen skulle så sårt fått siste hårklippen før kjører klipperen bort! Håper du får sol og en vakker helg i hagen din!
KLem fra Lunalu