mandag 3. august 2009

Da har vi begynt på august


Da har vi begynt på august. Helt utrolig så fort denne sommeren har flydd avsted. August er liksom måneden som er mellom sommeren og høsten. Vi kan få mange fine og varme dager, men kveldene blir mørkere og nattetemperaturene forteller at det går ubønnhørlig mot høst.
Juli tok farvel med et øsende regnvær, august hilste med fint vær og gode temperaturer. Og det fine været har fortsatt, så kanskje vi får oppleve noen flotte augustdager framover.
Vi startet august med å delta i bryllup. Jeg er både tante og gudmor til bruden.
Et trivelig bryllup i strålende vær, og et strålende vakkert brudepar ga en god start på august.
-
Hagen og bloggen er blitt sørgelig forsømt i det siste. Mye regnvær i juli har gjort hagen til en mistrøstig jungel, nå blir det bare rydding og klipping som blir gjort. Resten får bare være til jeg begynner å rydde for alvor i slutten av august.
Siden jeg drar på det vonde kneet er det ikke så godt å gjøre så mye jobbing i hagen. Behandling med kortison hjalp desverre ikke. Nå er det smertestillende når det blir for ille. Ikke så veldig festlig siden jeg drar til Kreta i to uker på lørdag. Men har jeg holdt ut så lenge så skal jeg nok klare å holde ut til midten av september også.
Med forsømt blogg får jeg bare skylde på bloggtørke.
-
Dagens bilde er av storhjortetrøsten,Eupatorium purpureum. Den står nå full av knopper som så vidt har begynt å åpne seg til glede for sommerfuglene. I år har den vokst noe voldsomt og er nå over to meter høy.
Storhjortetrøst er en gammel legeplante som stammer fra Nord-Amerika. Indianerne kjente til og brukte den som legeplante mot forskjellige plager.
Det engelske navnet Joe-Pye-weed er knyttet til den indianske legen Joe Pye. Han stanset en tyfusepidemi med hjelp av den, og han lærte nybyggerne bruken av indianske legeplanter.
Planten er både lettdrevet og hardfør, H5-7 tåler den godt. Der hvor den blir utsatt for sterk vind bør den få noe støtte, og den bør få vokse i fred på samme sted i flere år så den blir stor og kraftig.

10 kommentarer:

Mariann S sa...

Godt at du har fått litt finever :)
Eg reiste på tur den 1.aug i strålandes sol, men eg kan ikkje skryte av at det er sol her eg kom - ei fjellbygd i Numedal.
Men på onsdag seier dei ;)....

Margrethes hus og hage sa...

Det er litt vemodig at det allerede er august... Særlig fordi juli ble borte i alle regnskurene! Men vi får håpe på en lang og god høst med invær og gode dager!

Det blir nok deilig med sydentur etter en slik sommer!

Leit med kneet ditt, håper du får ordnet på det!

Hilsen Margrethe

Elisabeth sa...

Godt det ikke bare er i min hage alt dette regnet har forvandlet bed til en jungel..sukk..må nok innrømme at eneste mulighet nå er rensing og klipping. Men først må være blir bedre, nå er det jo snart sump er på østlandet. God bedring med kneet ditt, håper syden og litt varme vil gjøre underverker :)

Harryford sa...

Nytt ordspråg kanskje - Fuktig sommer gir bloggtørke! ;-)

Ja ja, får håpe at kneet holder, du får passe godt det på til Kretaturen! Ikke kjekt å slite med sånnt på tur!

Her fortsetter august værmesig som juli - øs regn! Fine forhold for mose sier fruen!!!

IngunnBW sa...

Eupatorium blir SÅ stor altså. Da har jeg nok bommet kraftig på førsådden :) Denne blir altfor stor for mine bed, jeg så bare at blomstene ble vakre og planten ble høy. Ikke hvor omfangsrik den ble. Det er også en ting som er verdt å sjekke! Men du har kanskje flere planter sammen i en tue?

Så leit at kneet ditt plager deg sånn og at cortison ikke hjelper. Slitsomt å dra på vondt kne når man er på ferie, da pleier man som regel å gå mye. Du får pøse på med smertestillende og heller hvile det når du kommer hjem igjen. Da er det bare en måned til du får hjelp.

Ønsker deg en solrik og varm ferie!

Randines hageblogg sa...

Flott Storhjortetrøst, kjekt at sommerfuglene liker den!

Jeg synes også at det er litt vemodig å gå inn i august og trasig men kropp/knær som krangler.

orchis sa...

Håper ikke ferieturen blir spolert av kneproblemene. Kanskje en slags støttebandasje kunne lindre? Jeg bruker ofte det til mitt skranglete poliobein, og det letter en del. Og kanskje varme, sol, sjø og stabilt vær vil utrette mirakler? :) Nyt turen som best du kan!

Berit sa...

Jeg er evig optimist og kaller august en sommermåned. Hele august! Så får det bare regne.
God bedring med kneet!

Sagae sa...

Gosh det var en flott storhjortetrøst" Min har bare 4 grener. Har også sjokolade varianten men den er blitt bortglemt på et tørt sted og stakkar'n er ikke mer enn 40 cm :(

Anne (Moseplassen) sa...

Storhjortetrøst er jo flott da, kanskje mest fordi den jo blir så enormt diger!

Men august er da en sommermåned! ellers blir jo sommeren to måneder?

Og god tur til kreta! litt sol og varme hørtes jo deilig ut :D