onsdag 13. januar 2010

Som en kontrast....

....til det hvitrima landskapet vi har ute nå kan jeg vise fram martagonliljen på en dag i juli i fjor. Her henger regndråpene som perler på en snor, og i bakgrunnen skimter en skodda og regnet som lå og trykte inni fjella.
Hørte på nyhetene i kveld at takket være alt regnet som kom ned i fjor blir det ikke noe hopp i strømprisene. Ha, skal vi tro på det da?
Her i Midtnorge er strømprisen jammen høy nok fordi vi har eget prisområde hvor prisen ligger høyere enn andre steder i landet. Takket være all den kraftkrevende industrien som er bygget opp her.
Gasskraftverka står ferdig til å fyres opp, men det er bedre å kjøpe strøm fra kullkraftverk og gasskraftverk i utlandet. Da forurenser ikke vi kloden, liksom....

I dag har mannen og jeg vært en tur til Ålesund og til Moa. Var innom på Plantasjen for å kjøpe solsikkefrø, og tenkte samtidig at da skal jeg kjøpe såjord også. Den gang ei, sekkene med såjord lå ute under et snølag. Får ta en tur ut på BoGrønt etter jord tenker jeg.
Har igjen en halv sekk fra ifjor som jeg har lagt inn på badegulvet i kjelleren for å få god lunk i jorda før jeg skal så.
Noe annet enn solsikkefrø til småfuglene ble ikke kjøpt på Plantasjen i dag. Det var sånn midt imellomsesong der ute, de var i full gang med å rydde ut jula og stable inn vår- og sommervarer så det var rimelig kaotisk der.

Og i dag skal jula ryddes ut for i dag er det tjuendedag jul. "Nå kommer Knut og danser julen ut" sa de i gamle dager.
Dagen har også noen spådommer om været. For snør det i dag, da blir det minst 20 snøfall før sommerdag, 14. april.
Vinteren er nå halvgått, og det sies at vi har den strengeste delen av vinteren igjen.
("Hva dagene vet")

Jeg har ikke rydda ut all jula enda. Juletreet og de store nissegubbene er satt vekk. Smånisser, engler og diverse julefigurer blir pakka vekk denne uka.

Været: Stabilt kaldt og vindstille, -15,0°C ute nå. Mildere vær står høyt på ønskelista nå:)

4 kommentarer:

krepsemor sa...

Martagonliljen er veldig vakker! Jeg har sådd frø av den i dag, men de sier det går fra 5-10 før den blomstrer! Jaja, tålmodig er jeg vel ikke, men det er jo så mye annet å forske på! Plantasjen ja! Jeg skal til Ålesund i morgen, og etterpå hadde jeg tenkt på en tur innom nettopp Plantasjen! Har såjorden snødd ned? Jeg MÅ ha såjord!
Julen er ryddet ut her også, men det står igjen en juledekorasjon som jeg ikke har hjerte til å fjerne ennå! Men når svibelen er avblomstret, går den også ut!
Ha en fin torsdag!

Mia sa...

Då hade jag mera tur for här var jorden inne på Plantasjen, frøen i stativ og till och med plastpotter och annat var framme :)

orchis sa...

Praktfull lilje!
Rart at Plantasjen ikke hadde tatt inn såjorda. Det er jo nå folk begynner å så.
Håper da inderlig ikke at den resterende vinteren blir strengere enn det dere alt har og har hatt!

Berit sa...

Vi bor i kontrastenes land, det er sikkert. Takk for vakkert liljebilde og for påminning om jula som skal ut!