tirsdag 19. januar 2010

Da er jeg i gang med hagesesongen

Hagesesongen ble innleda i dag. Jeg startet den med å klippe ned pelargoner. Noen av de har vokst noe voldsomt under overvintringen enda det ikke har vært varme på planterommet, bare lys.
P."Platinum" er nesten på tur ut døra på planterommet.


Her er pelargonene etter frisering. Det ble mye frigjort plass etter at jeg var ferdig med klippingen. Alle pelargonene har overlevd, men Pandorea jasminoides har strøket med under overvintringen.
Satte også ned noen pelargonstiklinger til roting. Det ble bare tre - fire sorter jeg tok stiklinger av. Jeg vil ikke ha så veldig mange pelargoner å styre med.

Så har jeg sådd i dag. La i vann noen frø på søndag som kom i jord i dag pluss noen til. Dette ble sådd:
ABUTILON "Bella Mixed"
ABUTILON "Large Flowered Mixed"
ALSTROEMERIA "Ligtu-hybrider"
CANNA
CLIANTHUS formosus
HIBISCUS coccineus
LAGERSTROEMIA indica
PACHYPODIUM lamerei
RHODOCHITON atros. "Blodbeger", hvis det var blodbegerfrø som var i posen jeg sådde da. Jeg kan faktisk ikke huske at blodbegerfrøa var så bitte små som disse frøa var. Det er meget mulig at jeg husker feil da, teflon på hjernen er ingen spøk. Ja,ja det vil nå vise seg hvis frøa spirer om det er blodbeger jeg har sådd. Frøa ble kjøpt fra Impecta i vinter.
Jeg har også plukket fram noen staudesorter som jeg skal så denne uka også.

I morgen må jeg bare hive meg over noe av den jobben jeg lurte meg unna i høst, nemlig vask av plantebrett og potter.
Jeg var så sabla lei alt som hadde med hage og planter å gjøre når høsten kom at dette ble bare satt på vent. Sånt straffer seg i ettertid.

Været har slått om til mildere grader, heldigvis. Akkurat nå er det -3,1°C ute og en måneskalk henger lavt på himmelen i sørvest.
Og noe kaldere enn dette behøver det ikke å bli, det har vært nok kulde i vinter. Akkurat passe mye snø er det også.

Sent i går kveld hadde jeg besøk nede i hagen. Det var et rådyr som var på leting etter noe spiselig. Ikke så mye å finne for en sulten stakkar, så i kveld skal jeg legge noen brødskalker og epler ned på bordet hvor jeg mater fugler. Det er første plassen de leter så da finner de nok godbitene der.

Ha en fortsatt fin kveld alle som titter innom i bloggen.9 kommentarer:

Besta sa...

Så flink du er. Mine pelargonier har overvintret mørkt og kaldt i kjelleren. burde jeg ta de opp nå? Tror jeg var litt sent ute i fjor.
Lykke til med såing.
klem fra marilyn

Torill sa...

Her hos meg spirer nå tomat,surfina,petunia og div sorter nicotiana..

orchis sa...

Så flott den store pelargoniaen er! Spent på å følge med utviklingen av sådden din. Spesielt nysgjerrig er jeg på Clianthus. Den er nydelig!
Tror det er første gang jeg leser at noen fôrer rådyr... Du er snill, du! :)
Ha en trivelig uke.

Lunalu sa...

Så fint å ha et plantehus slik at blomstene kan overvintre!! Jeg har desverre liten hage, men elsker å stelle og stulle med det jeg har! Så fint å komme inn til deg og føle at våren nærmer seg gjennom at du driver og klipper ned og sår - og viser bilder av det! Herlig!!
Klem fra Lunalu

Carpe Diem sa...

Perlagonia er en av mine favoritter og likedan fuchsia.
Alle dem har klart seg.
Er ikke begynt såing en da.
Har en del staudefrø som kanskje skulle vært sådd nå.Første gang jeg prøver meg på sånt ..
Trenger tips,deler du ?
Er spent å følge med hva som kommer opp hos deg.
Ha en fin dag Elsa og kos deg :)

Vivi sa...

Skjønner at jeg snart må begynne jeg også. Jeg har kjøpt såjord, men der stopper det. Må ta et tak med pelliser og tårer, men jeg tror dem har hatt det litt for kaldt i vinter, så jeg er veldig spent på om dem overlever.
Ønsker deg lykke til med ny hagesesong og alt du skal så. Blir spennende.

Elsa sa...

Hei alle.

Pelargonene måtte jeg bare stelle nå fordi jeg stter på mer varme på planterommet når jeg begynner å så.

Torill, så koselig det var med livstegn fra deg igjen. Har savnet deg i bloggeverdenen. Jammen er du tidlig ute med såingen siden så mye spirer alt nå.

Orchis, jeg er spent på den Clianthusen jeg også. Den begynte å spire mens den lå i vann.

Ja Lunalu, jeg er veldig glad for det rommet jeg disponerer til planter i kjelleren gjennom vinteren. Det blir for dyrt å holde drivhuset i gang med de strømprisene vi har her i Midtnorge.

Carpe Diem, jeg er ikke så flink med staudesådd, det blir oftest mislykket, men skam den som gir seg:) La inn en adr. på bloggen din. Det skulle være en link, men fikk det ikke til.

Vivi, Håper det har gått bra med pellisene og tårene dine i vinter. Ergelig å miste planter.
Nå gleder jeg meg til våren og hagesesongen starter ute. Så får vi håpe det blir bedre enn det var i fjor. Den hagesesongen lar jeg helst gå i glemmeboka.

Randines hageblogg sa...

Flott du er igang i januar og det var en fin sålogg og hagebok du hadde.

Pottevask er kjedelig spesielt om høsten, men det må til hvis vi skal ha nye potter å så i når vi venter på en ny vår....

Ønsker deg en fin uke!

merethe sa...

Jeg burde vel frisere pelargoniaene mine også.. Så koselige bilder av frøsådd på planterommet. Og tusen takk for besøk hos meg :)