fredag 8. januar 2010

Noe å varme seg på....Jeg måtte bare finne noen bilder som minner meg om tiden som kommer bare vi får denne fimbulvinteren bak oss. En trenger noe å varme seg på så kaldt som det er ute nå. Det ser ut som temperaturen har hengt seg opp der nede på 20-tallet. I natt har det vært nede på -26,3°C på det kaldeste, nå ligger det å vaker rundt - 21-22°C. Det blir nok noe lavere når natta kommer.
Det er ikke noen trøst at det er kaldere andre steder i landet heller. Jeg fryser, frostpinne som jeg er.

Ikke har jeg begynt å så noe enda heller, jeg venter til verste kulden har gitt seg. Noe av det som jeg skal så tidlig bestilte jeg fra Impecta her om dagen, så de frøa er kanskje et eller annet sted underveis i posten.
Det ser ut til at det meste nede på planterommet har overlevd så langt i vinter. Cannaplantene som overvintrer i en mørk og kjølig krok i et annet kjellerrom har fått en dose med Decis. Det krydde av lus på de tørre blada og stilkene som stakk opp av pottene. Canna er en skikkelig luseplante altså.
Ellers er jeg spent på hvor mye som overlever av det som er ute. Ikke alt jeg har i beda er beregnet på sånne lave temperaturer selv om det er snødekt. Det blir spennende å se til våren hvor mye ledig plass det blir i beda. Jeg trøster meg med at da blir det plass til noe nytt:)

Ha en fortsatt fin fredag folkens og husk ullundertøy og lue i kulda:)
6 kommentarer:

Vigdis sa...

Godt du holder spiriten oppe, Elsa! Ønsker deg en flott helg!

Og Canna, den overvintrer du altså, godt tips for meg som ikke har skaffet ennå, men synes den er flott.

Lunalu sa...

Åh, tuuusen takk for at du sender litt varme gjennom blomster bilder - blogg gjerne fler! Er så lei av at det er kaldt, og så lei av å fryse/og ha alt for mye klær på...
Men har hørt det skal gi seg etter helga - krysser fingrer og tær!!
Ønsker deg ei nydelig helg, Elsa!
Klem fra Lunalu

Lene fra Lillehammer sa...

Ja, dette var sakene sine dette, nå lengter jeg virkelig til sommeren. Jeg har funnet frem frøboksen og frø er bestilt så jeg er klar og prøver å glemme de nesten 30 kuldegradene som er ute.
Ha en trivelig helg Elsa!

anne - moseplassen sa...

Herlige sommerminner er godt nr det er krittvitt ute:)
Og her er det ull fra innerst til ytterst, også når jeg er innendørs :D

Vivi sa...

Det var fine og flotte bilder å se på nå, for nå trenger vi det virkelig. Det skal bli deilig å kunne kjenne at kroppen tiner opp igjen, med takt med hagen.
Frøboksen min har jeg tatt frem, men har heller ikke kommet igang med såinga.
Ha en fortsatt fin og varm helg.

Ellea sa...

Det er så utrolig lekkert med det lille tilbygget du har til drivhuset ditt!

Her har såsesongen såvidt begynt, og jeg har fått sådd blodbeger. Gleder meg til fortsettelsen:)