mandag 13. april 2009

Prikleånden kom..............og gikk


Prikleånden både kom og gikk, men jeg har da fått priklet det meste av det som stod på vent.
Noen få sorter igjen, der ser spirene både små og svake ut så jeg tror ikke det blir noe av de. De skal få stå noen dager til før jeg gjør noe med de.
Det jeg har fått priklet er:
ABELMOSCUS manihot, her ble det en plante av 7 sådde frø.
AMARANTHUS cruenthus "Oeschberg", priklet 12 potter.
CLEOME hassleriana "Sparkler Rose", to planter av 15 sådde frø.
GOMPHRENA globosa "Buddy", dårlig spiring på frøa, 6 planter av 100 sådde frø.
MALVA moschata "Snow White", priklet 6 potter.
MATTHIOLA incana" Fragrance Appleblossom", priklet 12 potter.
MOLUCCELLA laevis"Irlands klokke", priklet 12 potter.
NICANDRA physaloides "Violacea", priklet 12 potter.
REHMANNIA angulata "Flikrehmannia", priklet 10 potter.
VERBENA bonariensis "Kjempeverbena", priklet 12 potter.
Alle plantene er satt ut i drivhuset, så nå begynner det å bli rimelig fullt ute der. Jaja, noen få sorter til skal jeg nok skvise inn:-)
-
Nettene mellom 12.-14. april kalles for Duggnettene, og etter denne tid skal kulden ha sluppet taket iflg gammel overtro.
Rart dette med tro og overtro. Bare dette med månefaser og flo og fjære sjø. Jeg husker min morfar alltid tok hensyn til dette med månefaser når dyr skulle slaktes. Særlig før jul når grisen skulle til pers. Da måtte det være voksende måne ellers krympet kjøttet når det ble tilberedt. Om det var noe i det eller ikke, tja...hvem vet.
Jeg baker nesten alltid brød på voksende måne;-)
-
Nå har vi lagt påsken bak oss, eller nesten da. I morgen er det "striskjorta og havrelefsa" igjen.
Ha en fortsatt fin 2.påskedag dere som tar en tur innom bloggen. Det er kjempekoselig å få besøk av dere enten dere legger igjen en kommentar eller ikke.

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Du har jo så mange spennende planter, jeg er stadig like imponert over alt du sår. Jeg skal glede meg over mange av dine planter som jeg fikk av deg ifjor, iår også. Nå går sneen i mine bed, og små spirer dukker opp både her og der :)

Iris sa...

Prikleånden er ganske fraværende her også. Men du har nå fått unna masse! Jeg synes det er så kjedelig å prikle, men det må dessverre til skal det bli noen flotte planter. Ha en fortsatt fin mandag :-)

Randines hageblogg sa...

Mine "ånder" kommer også og går innimellom. Noen ganger er de helt fraværende...

Jeg sår i prinsippet alltid på stigende måne og er som deg opptatt av værtegn, det er derfor alltid så hyggelig når du skriver om det!

Vel overstått fødselsdag, kaldbenken var flott!

Elsa sa...

Elisabeth: Hyggelig å høre at du hadde glede av plantene jeg sendte deg:-)Alltid spennende hva som dukker opp igjen etter en vinter.

Iris: Jeg synes også det er litt kjedelig å prikle, men mens jeg prikler planlegger jeg samtidig hvor jeg skal plante de forskjellige plantene. Da blir det ikke fullt så kjedelig:-)

Randine:Så kjekt å høre at du liker mine skriblerier om vær og værtegn. Jeg synes det er interessant å lese om hva våre forfedre leste og tolket forskjellige ting i naturen.

Wenche sa...

Masse spennende på lista. Gudskjelov er jeg ferdig med å prikle alle ørten slagene. Hos meg er det liksom det å komme i gang som er vanskelig. Er jeg først i gang kan jeg stå der i timevis og tenke på alt og ingenting.

Men du, jeg lurer på en ting; ser at både du og andre har priklet haugevis med kjempeverbena (det er Verbena bonariensis ikke sant). Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd å så denne uten å lykkes. Enten får jeg ikke spiring i det hele tatt eller så er det maks 1-3 spirer som dukker frem. Er det noe jeg ikke har skjønt? Skal den ha noen form for "spesialbehandling"?

Elsa sa...

Wenche: Jeg har ikke noen superoppskrift på å få spiring på Verbena bon. Da jeg sådde i år sto sådden 2 uker under lys på varmt planterom, så satte jeg den i kjølskapet i 2 uker. Og spiring ble det ganske så kjapt da den fikk komme i varmen og under plantelyset igjen.

heidi sa...

Hei du! Jeg er på en BloggHopping-runde etter idè av Charlotte i TurboLotte.

Her er reglene:
Gå inn på en blogg fra din egen bloggliste. Fra den går du så over til en fra dennes bloggliste, og så over til en fra dennes bloggliste osv. Skjønner?

Tusen takk for titten inne hos deg!

Prikling ja... har massevis med planter som venter på tur nå;D

~carpe diem~ sa...

Heisan.
Ja her var det masse fine planter en fryd for en blomsterelsker.
Takk for titten hos deg.
Ha en fin blomstrende vår :))