torsdag 30. april 2009

Exit april

Da har vi lagt april måned bak oss også. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg satt og skrev velkommen april i bloggen.

Denne måneden har vært en utrolig fin vårmåned, og siste dagene har vi hatt sommertemperaturer her med godt over 20°C i skyggen på varmeste.

Ute i beda vokser det så det knaker. Ja det vokser nesten for mye, særlig peonene strekker seg så de ser nesten ranglete ut.

Dagene har blitt brukt til å stelle og vanne plantene i drivhuset og i plastteltet. Med sol og vind så tørker det utrolig fort opp i pottene. Heldigvis har ikke noe lidd tørkedøden enda. Ellers pågår geriljakrigen mot ugresset for fullt i tillegg til å stelle i beda.

I går var jeg ute på BoGrønt og hentet rosene jeg hadde bestilt, 3 stk. Louise Bugnet, 2 stk. Therese Bugnet og 1. stk Rose de Rescht. Kraftige og fine roser fikk jeg. En staude ble også med på lasset, Helleborus orientalis "Rote Hybriden".

Hadde med henger på bilen så jeg fikk hentet hjem flere sekker med kukompost, krukkejord og plantejord. Nå har jeg ihvertfall jord for en god stund framover. Når jeg skal begynne å plante i de store krukkene må jeg nok hente hjem flere sekker.

I dag har mannen vært en tur på Claes Ohlson, og dette kom han hjem med:

(Bildet er lånt fra Claes Ohlson. http://www.claesohlson.no/ )

Den skal stå over trappa ned i hagen, på hjørnet av huset. Nå kan jeg angre at jeg ikke sådde Cobaea i vår. De hadde klatret raskt og effektivt oppover buen til sommeren:-) Jeg skal se om jeg finner en hardfør og fin klematis som kan få vokse opp i buen. Har en alpeklematis som er plantet på hushjørnet og den skal få strekke seg bort i buen på den siden.

Dagens store glede: Hostaene som jeg trodde hadde tatt kvelden i vinter spirer. Tror alle sammen kommer tittende opp. Dette er hostaer som var nyplantet i fjor.

Den store skuffelsen er Heucheraene som ikke har klart vinteren. Tror jeg satser på noe annet i steden.

Nå skal jeg se nyheter og Criminal Minds. Dosen med krim må jeg ha.

7 kommentarer:

Elin sa...

Kjempefin rosebue du har fått deg !
Har lenge hatt lyst på en jeg òg, men den må ha minst 3 m bredde. Har ikke funnet noen som er så brei enda, må sikkert få sveiset en .
Fine dager , ja !!
Nyter det så det knaker.
Ha en strålende langhelg !

nefertiti sa...

Jeg kjøpte også noen hosta seint i høst, men de kommer heldigvis alle sammen :-)
Flott bue!

hajal. sa...

Du store tid for eit veir vi har hatt i det siste, reine sommaren jo, skulle tru vi var komne over 17. mai slik hage og natur ter seg.
Rosebogen din var flott, eg er sikker på at ein fin Klematis gjer seg på denne.

Ha ein fin maimånad! :)

Ninni sa...

Så lekker bue! Det var mannen sin det :) Det er faktisk en av de flotteste jeg har sett, og på Claes Ohlson av alle steder da! De har virkelig fått mye fint til bruk i haven i det siste synes jeg. Og til en overkommerlig pris i forhold til tilsvarende produkter. Det kommer til å bli nydelig med alpeklematis oppover buen :)

orchis sa...

Flott rosebue! Blir et syn med klematis.
Er ikke Hosta alltid litt treg med å komme opp...?
God 1. mai og god helg.

Mariann S sa...

Den rosebuen var nydelig :)
Ja, tenk at no er april over. Tida fyk avgårde.
Når eg ser rundt i hagen min, føler eg at vi er komne ut i midten av mai allerede.
Det er så deilig med alt som veks og blomstrar no.
God helg til deg :)

Elsa sa...

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Det er så kjekt å se at folk titter innom og jeg blir så glad hver gang jeg finner en kommentar, liten eller stor.

Er så opptatt ute om dagen at jeg rekker nesten alt jeg har planlagt jeg skal gjøre.