fredag 8. juni 2012

Et livstegn i bloggen.....Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe i bloggen min.  Skylder på at jeg ikke har noe å skrive om.  Eller kanskje jeg skal skylde på skrivesperre?  Det er jo det forfattere sier når det går lenge mellom hver gang de kommer ut med en ny bok.
Nå har ikke jeg til hensikt å skrive noen bok da, eller jo - jeg gjør faktiske det. Jeg skriver dagbok, en ganske så innholdsrik en også, A4 format og ganske mange blad. Setter inn bilder og skriver  ned  tanker og ideer, små og store ting som skjer i livet, i familien  og ellers  rundt omkring. Dette er ikke en bok for allmenheten, kanskje for mine etterkommere en eller annen gang.  Jeg holder faktisk på med den tredje boken nå, skrevet ned for hånd. Begynte på denne  i januar 2009.

Nå har vi kommet en hel uke ut i juni, faktisk mer enn det også. Og de to siste dagene har det faktisk vært en smak av sommer her.  Og godt er det så vi kan tine opp igjen etter de kalde maidagene vi hadde.  Herlig å stå opp om morgenen og kjenne at varmen og sola vil prege dagen.

Når jeg leser i bloggene  får jeg nesten prestasjonsangst.  Fine hagebilder  og blomsterbilder preger innlegga. Jeg har ikke mye å stille opp med  her.
For å vise at noe blomstrer her hos meg også så har jeg satt inn  et par bilder av noen selvsådde petunia. De skal egentlig plantes over til verandakassene sammen med pelargonia og femtunge.
Siste bildet er av den blomsten som er nesten enehersker i det lange staudebedet sammen med krypsoleie, brennhette, kveke og fåglarna vet hva.  Jeg vet simpelthen ikke hva jeg skal gjøre for å komme uvesenet til livs annet enn å spa opp de stakkars staudene som prøver å slå seg gjennom, og så  bare sprøyte rikelig på  med roundup.  Dette er straffen for at hagen har fått levd sitt eget liv i 2 år.
Noen ganger så ønsker jeg at jeg kunne si simsalabim, og så dukket det opp en gjeng med gartnere som ryddet vei i vellinga:-)  Det blir nok med drømmen.....Her er den blomsten som hersker i beda. De er da ganske dekorative - på bilder. Både når de blomstrer og når de dunete frøstandene kommer.
Nå er det like før sola går ned, og det er helt klart ute. Det  tegner bra for at det blir en fin dag i morgen også.
I dag hørte jeg forresten gjøken gale oppe i lia her, og det rant meg i hodet en regle som stod i leseboka vi hadde  på skolen for en mannalder og vel så det siden. Jeg husker ikke hvordan den var, men det var noe med hvilken himmelretning en hørte gjøken i og at det betydde et eller annet.  Jeg hørte den  gale i øst i dag.

7 kommentarer:

Vigdis i Romerikshaven sa...

Så koselig å høre fra deg! Nydelige bilder, spesielt det i headeren.

krepsemor sa...

Hyggelig å ha deg tilbake i blogglandia, Elsa!
Nydelige Petuniaer! Den mørkeste ligner på en jeg hadde i fjor. Dessverre ble den kastet på komposten, for ikke visste jeg at den kunne overvintres :( Jaja, nytt år og nye muligheter!
Ja, denne varmen er så god for både kropp og sjel, og jeg håper det varer noen dager!
Så flink du er som skriver dagbok, og så mye som du har skrevet!
Når jeg ser en løvetann, får jeg lyst til å forhindre at den sprer frøene sine utover all mark. Jeg har hatt et svare strev med å fjerne dem. Jeg har brukt løvetannjern, men det tar tid!
Ønsker deg en god helg!

Vivishagerom sa...

Hei! Koselig å komme på besøk på bloggen din igjen!

Kjempe flott blomstring du har nå. Fortsett å nyte! Klem

stallnilsen sa...

Heia, du har jo noen nydelige petunia og sette i kassene dine, dem sier at vist gjøken gol i sør, blir det god vær, har nu æ hørt ;O))

Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;)

Margrethe sa...

Jeg tror nok det er flere enn deg som av og til får bloggsperre. Hos meg kan den vare en stund. For noen år siden hadde jeg hagesperre også. Det blei for mye ugress, for lite tid, og ideene tok slutt. Men så.... Ja så løsnet det. Og jeg begynte på nytt. Hvem har sagt at vi må være på topp hele tiden? Men det er koselig å lese det du skriver, så jeg håper du ikke forsvinner helt fra bloggverden. Ha ei deilig helg uansett!

Randines hageblogg sa...

Kjekt du er litt tilbake alltid kjekt å lese om det som opptar deg.

Løvetannbilde var flott, men ikke alle frøplantene som kommer etterhvert.

Ønsker deg en fin helg!

Turid sa...

Koselig at du er her igjen :) Hageblogging er for meg formidling av hageglede, lykkefølelsen jeg får av å være ute i naturen, ikke hvor perfekt alt er for det er da langt i fra her iallefall;) Løvetann og krypsoleie bor også i min hage.
Stå på Else, kjenn på gleden av å være, ikke frustrasjonen over bagateller som ugress.
Stor klem fra Tua.