søndag 10. juni 2012

Akeleier og søndag......



Akeleie i full blomstring. Akeleier en en av de fineste staudene jeg vet. De kommer tidlig, de over vinner alt fra kalde og tøffe vintre til overgrodde bed. De bare dukker opp og står der og nikker med sine fine blomster. Og de kan dukke opp på de mest uventa plasser, for de sper seg uhemmet hvis de får lov til det. Og de inngår allianser med andre akeleier og kommer i nye varianter.
Lette å få til  fra frø er de også, dvs. hvis en får frøa til å spire. Det er ikke alltid det, men som oftest går det bra.
Alle akeleiene jeg har i  hagen er sånne som  jeg har drevet fram fra frø.

Siste dagene har vi hatt rene sommeren her med sol fra skyfri himmel og temperaturer godt opp på 20-tallet.  Så kommer søndagen og med den en  forandring på været ser det ut som. Ihvertfall henger skodda ganske så solid ned i fjella. Kanskje kan det bli en revne i skydekket når det lir på så vi kan få hilse på sola i dag også, det er lov å håpe.

Nå skal jeg ha en vannerunde  og vanne plantene som står i drivhuset og i kasser ute.  Resten av søndagen skal vi feire Andreas sin tiårsdag på etterskudd sammen med resten av familien.

En fin søndag til alle som titter innom bloggen:-)

4 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Akeleier er flotte planter på forsommeren, riktig fine var de på bildet ditt.

Ha en fortsatt fin søndag!

Kristin Aurdal sa...

Akeleier er nydelige, og jeg har fått noen nye varianter i bedene jeg også i år.
Kanskje jeg får ta en fotorunde i hagen i dag og forevige noen av de.

Anonym sa...

Enig med du. Akeleier er jo så vakkert. Har desverre ikke selv lært meg disse staudene å kjenne,men det forstår jeg at jeg må gjøre nå. Fin blogg og god søndag.

Northern Shade sa...

Those are cute with their pink and white petals. It is refreshing when the most beautiful plants seed around in the garden.