tirsdag 9. august 2011

Nok en dag.....

.. med skodde og regn. Da er det koselig å titte på bilder fra hagen hvor den ikke er ødelagt av regn og ugress.
Dette bildet er av en Lavatera arborea Variegata. Den får noen flotte blad og kan bli ganske så ruvende, men er en kjempeflott plante å ha i krukke. Den må overvintres frostfritt og lyst.


.Dette bildet er av Blodhibisk, Hibiscus acetosella. Den er lett og få til og er flott med sine mørke blad. Den er ettårig.Molucella laevis eller Irlands klokke er et artig innslag i beda og veldig fin i blomsteroppsatser. Den er veldig lett å få til fra frø.


Bildene er fra høsten 2006. Det måtte være en veldig god sommer og høst når jeg ser på bedet ved drivhuset. Cannaplantene er nesten høyere enn drivhustaket.


7 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Flott bølgebilde du har fått i headingen din.
Irlands klokke var en fin blomst, jeg har ofte kikket på frø men aldri kjøpt.

Håper været snart på dine kanter!

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Ojoj disse var nydelige.
Så frodig og fin.
Ha ei fin uke i august :)

Elsa sa...

Randine: Bølgebildet er for å minne meg på at det er sommer, og at jeg faktisk er der på stranden om halvannen uke.

Carpe Diem: Det er flotte planter. Hadde en heldig sesong med disse i 2006 da bildene ble tatt.

Elins reiseblogg sa...

Så hyggelig at du stakk innom meg. Irlandsk klokke må være ny for meg. Kan ikke huske å ha sett den før. Spennende :) Vi får krysse fingrene for en super høst!

nefertiti sa...

Cannaene dine, hvordan er de i år, da? Jeg har canna for første gang, men de er bare blader, og nå så sent, så blir det vel neppe noen blomst på ... ?

Elsa sa...

Cannaplantene jeg har i år er bare sorgen. Jeg mistet også noen i løpet av vinteren. Tror det ble for kaldt for noen av knollene, enten det eller så tørket de opp.

Anonym sa...

Så da er det ikke nødvendigvis jeg som har gjort noe 'feil', jeg kan bare skylde på sommeren ... Får prøve igjen til neste år - jeg har lyst på sånne som du hadde :-)

nefertiti