torsdag 14. april 2011

14.april - sommerdag...Det er lenge siden siste besøk i bloggen. Kan egentlig ikke skylde på skrivesperre heller.
Siden sist har våren kommet for fullt, og jeg kan begynne å danne meg et bilde av vinterens herjinger i hagen.
Etter to år med noe mangelfullt stell ser hagen heller begredelig ut. Og vinteren har tatt knekken på en hel del også. De fleste av rosene ser ut til å ha gått dukken, så her er det bare å satse på nyplantinger. Noen sarte stauder ser også ut til å ha tatt kvelden. Noe som ikke har tatt kvelden er en prestekragelignende plante som sprer seg som et uvær. Den har snart tatt over hele bedet der den først ble plantet. Jeg tror forsyne meg den har jobbet under snøen.

Alle pellisene mine frøs ihjel i fjor høst, det har jeg skrevet om tidligere.
Drivhuset har fått skade i vinter, så det får jeg ikke tatt i bruk før det er reparert. Og det blir det ikke før husbonden har kommet seg etter hofteoperasjonen. Så det er nok bra jeg ikke planla noen storstilt såing dette året.
Mesteparten av cannaknollene har strøket med i vinteropplag. Bare knoller med liv i og som har begynt å vokse.
Heldigvis spirer de jeg sådde så det blir nok nye cannaplanter etter hvert.
Pellisene jeg sådde kommer også fint og er store nok til ompotting. Så alt er ikke helsvart på plantefronten da. Og så får jeg støtte gartnernæringen med noen kronasjer i planteinnkjøp når det blir plantetid ute.
Sommeren får jeg ta til vedlikeholdsarbeid av hagen, så slik sett er det også greit å ikke ha potter i hundrevis stående på vent til utplanting. Jeg får ta det igjen til neste år:)

Ellers så har jeg feiret dag og i gave fikk jeg ny bærbar PC av familien. Noe jeg har hatt på ønskelisten lenge.
Jeg har også gitt etter for presset og entret facebook. Så jeg gir etter for overmakta tilslutt;)
En masse bøker har jeg fått pløyd gjennom siste ukene også. Nå holder jeg på med den siste i stabelen. " To the Moon and back" av Jill Mansell.
Leste inne på Amazon at forfatteren av "Øya" kommer med ny bok til høsten. "The Tread" er tittelen og handlingen er lagt til Tessaloniki. Jeg har allerde lagt inn forhåndbestilling hos Amazon.

Nå er vaskemaskina ferdig med jobben, så det er bare å få klesvasken på snorene. Krysser fingrene for at ingen begynner å spre møkk.

Ha en fortsatt fin dag alle som titter innom bloggen min.

Dagens værtegn: Er det varmt idag blir det en varm sommer. Snør det i dag kommer det snø ni ganger til.

5 kommentarer:

Villrose sa...

Oj,oj. Herfra kan det visst bare gå oppover! Planter kan heldigvis erstattes, men litt av en jobb...
Ønsker deg en god helg :-)

Parkvegens Hageglede sa...

Jammen er det mange utfordringer for oss hagegale. Men jeg skjønner at du nå er i godt driv igjen, koselig å se deg på bloggen igjen. her har også vært rosedød i vinter, i fjor klarte de seg bra. Men det er vel en del av "gemet".
Nå skal jeg en tur ut å kose meg meg plenraking. Ønsker deg en fin påske.

krepsemor sa...

Koselig med et blogginnlegg fra deg igjen! Og planter er som nevnt ovenfor, erstattelige! Synd med alle rosene dine da! Men kommer tid, kommer råd, sies det!
Håper på en fin vår, og varm sommer =)

Elisabeth sa...

Uff da, det høres ut som det har vært noen tøffe hage/plante problemer for deg. Ikke gøy når alt kommer på en gang. Men godt er det at du er litt igang igjen, og er det en pellis du savner, så er det bare å rope ut, kanskje jeg har`n ;)

Det blomstrer året rundt sa...

Hei Elsa
Kjempekoselig at du er kommen inn igjen på blogglandia!
I vår kjøpte vi ny bærbar PC.Men vi beholdt også den gamle stasjonære ....Den er jo en trygg,gammel venn.....
Apropos hagen må jeg overlate det meste til min mann.Jeg går omkring på krykker for tida.Da er det bare littegranne luking jeg får sneket meg til i kanten avc bedene....
Ja, når snøen forsvinner er litt av hvert som dukker fram,men fortvil ikke ...ingenting løper fra deg....livet er mer ennn hagen.....

Klem fra Torbjørg