fredag 27. mai 2011

Som tiden flyr....
Har en lei følelse av å forsømme bloggen min. Og da jeg skulle skrive innlegg i dag fikk jeg ikke lagt inn innlegget. Etter å skifte nettleser tror jeg det skal virke. I hvertfall prøver jeg å få inn innlegget en gang til.
Ellers så får jeg skylde på bloggtørke og på" fjesbokji". Etter at jeg ble "shanghaiet" inn dit er det blitt veldig lettvint å bare ta turen innom dit istedet for å ta turen inn på bloggen. Dessuten har det vært ett eller annet tull med bloggene i det siste. Enten er det ikke mulig å få adgang, eller så får en ikke lagt inn innlegg eller kommentarer. Muligens lider blogspot av vårslapphet.
Bildene jeg har satt inn i bloggen i dag er fra sist sommer, ikke iår. Dette året får jeg nok nøye meg med å se på bilder av rosene mine. Vinteren tok knekken på det meste i hagen. Alle rosebuskene, sommerfuglbuskene, laurbærheggen, blodhassselen og blodhyllen. Bare tre - fire rosebusker har unngått spaden i håp om at de kanskje kan komme seg igjen med litt godt stell. Men får vi en sånn vinter til neste år som iår så er det nok kvelden for disse også.
De fleste staudene ser ut til å komme igjen, så alt er ikke helsvart da. Noen er litt svekket, men så lenge det er liv er det håp.
Vinteren har vært en hard "herremann" i hagen dette året.
Etter første grovrensk i hagen føler jeg hagegenet har gått litt i dvale. En mister lysten til å begynne å plante på nytt når en ser hvor mye som har gått tapt. I hvertfall denne våren:)
Det blir å stelle det som har overlevd og luke ugresset. Så får jeg planlegge hva jeg skal gjøre med hagen til neste år. En omlegging må det bli til det mer lettvinte og lettstelte.
Heldigvis har vi fått reparert skadene på drivhuset uten alt for mye jobb og uten å demontere noen av platene:) Så nå får jeg rydde ut rot og skrot etter vinteren og vaske grundig før plantebenk og hyller blir flyttet inn igjen.
Tror ikke bloggen min blir så veldig hagerelatert framover, men noe skal jeg nok finne på å skrive om.
Tiden blir mest brukt til å kose seg med lesing og en og annen turen med kameraet. Akkurat nå er det Kate Mortons bøker jeg pløyer gjennom. Har begynt på den tredje boken, "The Distant Hours" nå. En megabok på 670 sider. Kate Morton har så langt gitt ut bare tre bøker. Veldig gode bøker som det er vanskelig å legge fra seg når en har begynt på de. På vent har jeg liggende "Reisen hjem" av Lori Lansens. En bok som har fått veldig god omtale og som jeg gleder meg til å begynne på.


Akkurat nå sliter jeg med å bli kvitt en lei forkjølelse som har satt seg godt fast. Ingen ideell tid å bli forkjøla på. Er det noen ideell tid å bli forkjøla på forresten? Kanskje like greit at været er så vått og kjølig og lite fristende å være ute i da.
Mon tro om det er sommerværet som har kommet. Vi skal kanskje ikke klage over regn og vått vær med tanke på kraftmagasiner og strømpriser da.

Da har det endelig blitt en liten oppdatering på bloggen. Jeg skal prøve å bli litt flinkere framover, uten å love noe;) Skal også prøve og bli flinkere å legge igjen kommentarer i bloggene jeg besøker. Ja, jeg er jevnlig innom bloggene og oppdaterer meg, men er ikke så flink til å legge igjen kommentarer. Ofte er det ikke mulig å få lagt inn kommentar heller, eller så er det så himla tungvint med bokstavkoder og ditt og datt....

Dagen i dag kalles Gamle Halvardsok og spår dette om været: Den retning vinden blåser fra idag, vil den blåse fra for det meste av dette året.
Det vil si at da blir det veldig lite vind her resten av dette året, den lille trekken som er kommer fra NV retning.

Ha en strålende helg alle bloggvenner:)

4 kommentarer:

Elsa sa...

Ikke vet jeg hva som er galt me dbloggene, men jeg skrev et langt innlegg sammen med bildene. Det er umulig å få lagt det inn. Frustrert er bare overskriften...

Anne på Moseplassen sa...

jøye meg, rosene i gang allerede!
Kjipt med den teksten, da, men bildene er flotte!

Elsa sa...

Nei rosene er ikke fra dette året:)

Blomsterguri sa...

Koselig at du har blogget igjen - og rosene i fjor var flotte! Satser på at du får hagegleden igjen! Ha en god helg!