mandag 25. oktober 2010

Smaken og duften av Kreta

.
Et utvalg av krydder med duften og smaken av sol og varme. Glassene fant jeg på Nille, akkurat store nok til å romme innholdet i krydderposene. Duken - selvfølgelig kjøpt på Kreta.
.


.
Kreta er en øy med kontraster. Det er fine strender, høye fjell, grotter og raviner. Dette er fra Theresio Gorge.
.


.
Det er også vakre solnedganger. Når jeg ser på bildet kan jeg nesten kjenne hvor herlig det er å gå barbeint i sanden og nyte solnedgangen, eller soloppgangen. Det er kjempeflott å gå tur på stranda tidlig på morgenen når sola kommer opp også. Et helt annet lys da enn etter en lang solvarm dag.
Og hva er vel bedre enn å lage seg en middag med deilige krydderdufter og å mimre tilbake til solvarme dager på herlige Kreta en guffen og skikkelig grå dag som idag.
Neste års tur er allerde planlagt og bestilt. Om ti måneder er jeg tilbake på denne stranden og nyter soloppgang og solnedgang, eller sitter på en liten taverna i en landsby oppe i fjella og drikker nypresset appelsinjuice. Spiser god mat på en av favorittrestaurantene, sitter på en fortauskafe og ser på folkelivet eller....., ja det er mye en kan gjøre i tillegg til å flate ut på en solseng for å få litt brunfarge.
.
I morgen skal vi ha moussaka med gresk salat til middag, mmm nam nam......
.
For å komme litt ned på jorda igjen til hjemlige gjøremål. I dag har jeg ryddet i frøboksen, og overflødige frø er allerede pakket klar til å bli sendt til nye eiere i morgen.
Jeg har pottet om pellisstiklingene som har stått i altfor trange potter altfor lenge, og satt de inn på et kjølig kjellerrom.
Pellisene som fortsatt frister tilværelsen i drivhuset ser ut til å stortrives med tilværelsen. Jeg har ikke hatt noe ekstra varme på selv om det har vært minusgrader ute og det har faktisk vært på minussida i drivhuset også.
Venter bare på en dag med oppholdsvær så vi kan få ha over vinterdekket på drivhustaket. Men det må bli såpass vær at det tørker opp på taket før vi dekker til for vinteren.
Lovende værmelding for neste uke på NRK dagsnytt i kveld.
Nå venter jeg bare på at "Borgen", den nye dramaserien på NRK skal begynne. Men før det skal jeg ha meg en kopp te med honning - fra Kreta.
.
Ha en fin kveld alle som titter innom bloggen.

3 kommentarer:

Elins reiseblogg sa...

Jeg er også veldig glad i Kreta. Og flere greske øyer :)

Berit sa...

Så firstende! Om jeg bare kunne skremt gubben av gårde på kurs mot flyskrekk, så skulle vi også!

krepsemor sa...

Eksotisk og forlokkende. Men det var det med flyskrekken, ja! Vi har leilighet i Alanya i Tyrkia, men jeg har ikke vært der. Sant skal sies, at det ikke er så lettvint å komme fra her hjemme heller!
Takk for at du delte opplevelsen av sommer med oss. Vi trenger å drømme oss bort litt nå, for vinteren er lang! En dag skal jeg også til varmere strøk.....