torsdag 7. oktober 2010

Høstdager

Her er høstens lesekos. Akkurat nå holder jeg på med en bok av Patricia Scanlan. Når den er lest skal jeg lese Mofongo av Cecilia Samartin. Dette er den fjerde boken hun har gitt ut, og jeg gleder meg til å lese den. Tidligere i høst har jeg lest "Drømmehjerte", " Senor Peregrino" og "Salvadorena" av samme forfatter. Har du ikke lest noen av bøkene hennes anbefaler jeg de på det varmeste.
Bøkene av Maeve Binchy og Cathy Kelly er nye for høsten, nettopp utgitt. "Mofongo" er kjøpt på Haugen Bok, de andre bøkene har jeg kjøpt på Amazon.uk.
.


Dahliablomst etter en frostnatt. Vemodig, men likevel vakkert.
.

Høsten har nå for alvor satt sitt preg på hagen, og jeg har fått ryddet og klippet ned noe i beda. Men det står igjen en god del arbeide å gjøre enda, så jeg håper på fortsatt fine dager ute.
I dag har jeg hatt en sjau i drivhuset. Klippet ned alle pellisene, uten å spare en eneste stikling. Drivhuset er invadert av noen bitte,bitte små flyvende objekter som letter som en sky når jeg kommer borti plantene. Så etter klipping ble plantene dusja ned med Provadospray. Hjelper ikke dette blir det komposten neste, for jeg vil ikke ha dette inn på planterommet til vinteren.
Så får jeg ta en tur på gartneriet og kjøpe en sekk med jord så jeg får byttet ut jorda i pottene før eventuell vinterlagring.
Cannaplantene står ute enda, dahliaknollene er ennå ikke gravd opp av jorda enda alt over jorda er dødt, og ikke en løk er kjøpt og satt ned for vårblomstring.
Mangler litt entusiasme for å gjøre så mye i hagen skal jeg være helt ærlig, og det skal man jo være.
.
Jeg er blitt bitt av en basill - nemlig strikkebasillen. Takket være den kjempekoselige bloggen til Ullhedina.blogspot.com En blogg som virkelig er verdt å besøke.
Jeg har begynt å strikke meg pulsvarmere av tynt, tynt alpakkagarn. Tror aldri jeg har strikket av så tynt garn før jeg. Og et besøk på butikken til Rauma Ullvare kan jo trigge strikkelysten til alle. Hyllemeter på hyllemeter med lekkert strikkegarn.
Bilde kommer når ferdig resultat foreligger en eller annen gang utpå høsten.
.
Nå er det nyheter og etter det debatt fra Litteraturhuset.
3 kommentarer:

nefertiti sa...

Jeg har begynt så vidt i dag, jeg også, med å ta inn pelliser og rydde litt rusk og rask. Også fikk jeg samlet inn litt frø.

Ellers så har jeg faktisk vært og kjøpt meg noe garn til et sjal. Det er lenge siden jeg har strikket.

:-)

Unknown sa...

Kjekt å "se" deg igjen. Velkommen tilbake fra ferie. Håper du hadde det fint.

Forfatteren Cecilia Samartin gikk rett i hjertet mitt da jeg leste "Drømmehjerte" i sommer. Siden har det blitt både "Señor Peregrino" og
"Salvadoreña". Tror nok "Mofongo" blir med meg på juleferie i år.

Takk for besøk. Ja, du vet - jeg er stadig på farten! I alle fall i blogglandia. Billig måte å reise på det. Jeg har fortsatt mye på hjertet, så du kan få bli med på flere reiser :-)

Ruth sa...

Næmmen. Tusen takk for hyggelige ord. Det er alltid godt å høre sånt. (Nå ble jeg rasende blid her altså):)

Jeg fikk lest Senor Peregrino da jeg var hjemme i sommer og koste meg veldig med den. Jeg burde kanskje kjøpe noen fler. JEg har bare ikke sett dem i butikkene her enda. Ha en riktig god natt.