lørdag 14. august 2010

Noen bilder i natten

En gledelig overraskelse nede i villnisset. Helt ubemerket bak noen peoner som jeg flyttet i fjor høst har "Augusta Louise" kommet med et kraftig skudd og med blomster. Og jeg som trodde hun hadde strøket med i løpet av vinteren. Det var bare noen tørre kvister i vår som ikke ble klippet vekk av en eller annen grunn.
Det er damen sin det:)


Kongeliljene har kommet i blomst nå og dufter så en kan kjenne det på lang avstand.


Nok en nydelig lilje som jeg ikke husker navnet på i farta. Nå har jeg navnet, det er Tigrinum Salmon. Løkene ble i sin tid kjøpt fra Zimtrade.
.


Cannaene som jeg sådde i vinter har kommet med de mest knallrøde blomstene jeg noen gang har sett på en plante. Blomsten er enda mer knallfarget enn bildet viser. Den skal bli et blikkfang når den får noen år på seg. Frøene fikk jeg fra Orchis, derfor har jeg døpt denne for Canna "Orchis ".
.

En av høstormedruene har begynt å blomstre. Det er den med grønne blad, og den er alltid først ute. Synes blomsterspira på disse plantene er så fine med de perlerunde knoppene.
Den mørkblada er alltid mye senere ute med knopper og blomster.9 kommentarer:

orchis sa...

Nydelig! Og så moro at Cannaene har vokst til blomsterdyktig størrelse så raskt. Mange har fått frø av disse. Håper de vokser like villig hos andre.

Margrethe sa...

Nydelige liljer. Kan nesten kjenne duften av Kongeliljen helt hit :-).
Jeg vurderte sterkt å spa opp noen av rosene mine i vår da de så ut som "tørre kvister", men heldigvis lot jeg dem stå. Og for noen uker siden kom skuddene. Sent men godt. Så blir det roser utover høsten likevel. Ha ei god helg.

krepsemor sa...

Åh for en fin overraskelse! Nydelig rose også, og hvis vi får en mildere vinter, kommer den enda sterkere tilbake neste år =) Liljer er noe jeg må ha flere av, ser jeg, utrolig flotte! Cannaene jeg sådde kommer nok ikke til å blomstre, her er bare grønne blad! kanksje neste år?
Ha en fin helg!

Mariann sa...

Nydelige planter alle sammen. Rosen og liljene var flotte. Artig at cannaen kommer med blomster første året. Min høstormedrue står med små knopper enda, men det er en mørkbladet.

Wenche sa...

Jøss, har du fått blomster på canna som er sådd i vinter - imponerende. Nydelige liljer, den rosa var da helskjønn :-)

Laila -Karin sa...

Vakre planter, men jeg er jo spesielt svak for roser.
Ha en riktig fin søndag.
Klem

Bestemor Drillo sa...

Å så vakkert! Jeg blir nesten misunnelig jeg!
Ha en strålende uke ! Klem fra bestemor!

Berit sa...

Det er alltid morsomt med slike overraskelser! Hos meg er det også et par som blomstrer nå av dem jeg hadde gitt opp i vår.
Har du navn på den grønnbladete høstormedrua di? Det er ikke alltid den mørke rekker blomstre her i dalen, nemlig.

Parkvegens Hageglede sa...

Hei og takk for hilsen på bloggen min. Kjekt å høre at Aspirin er en fin og tøff rose. Den er en av nykommerne her hos meg i år. Jeg har også plantet en Høstormedrue, av den sorten med mørke blad. Den har stått "stand by" i hele sommer, ingen betydelig vekst. Er det vanlig med nyplanta Høstormedrue, eller har jeg gjort noe feil? Den står i delvis skygge av gjerdet.