lørdag 7. august 2010

Bare sånn på sparket...

.
Hei på deg. Vil du være med på en liten hagevandring? Miapusen er trofast med på vandring rundt i hagen så sant hun ikke ligger i koma på sofaen.
.

.
Honningløk, nectaroscordum siculum, og en ukjent hvit lilje. Liljene tror jeg er veldig godt fornøyd med sommeren for de kommer villig vekk med blomster nå.
.


.
Denne ble sådd og plantet som Malva moschata "Snow White" i 2009. Jeg trodde den var ettårig, men der hvor planten stod har det i år dukket opp noen store planter som er nesten som busker og de blomstrer som som bare det. Håper de kommer igjen til neste år også.
.


.
Ikke alle Westerlandrosene takket for seg i vinter.
. .
Austinrosen " Brother Cadfael" er bare nydelig der den trosser sommerregnet.
Ingen av bildene er tatt i dag.
Tenkte jeg skulle manne/kvinne meg opp til å ta en skikkelig klipperunde og fotorunde i hagen i dag, men før jeg var kommet meg ut så høljeregnet det. Så avblomstrete planter og ugress berget seg unna i dag også. Heldigvis er det visst meldt bra vær i helga så da kan det kanskje bli en økt da. Det er nok å ta av, men sånn blir det når både hagestellet og "gartneren" har tatt et hvileskjær.

I går var jeg på Medi3 med kneet mitt. Legen tappet ut veldig mye væske og satte inn en bra dose med cortison. Det var herlig å våkne i dag tidlig uten å ha vært oppe for å ta smertestillende i løpet av natta, og ikke minst kunne gå på skikkelig vis. Så nå håper jeg at bedringen vil bli varig. Er ikke helt optimist da;)

.

Nå er det kanskje på tide å finne køya. Noen ganger er det vanskelig, særlig når en har lakenskrekk og er et skikkelig B-menneske.

Natti-natti!

5 kommentarer:

Vigdis i Romerikshaven sa...

Håper at dagen blir flott, i hagen også! :)

Brother Cadfael er jeg veldig glad i. Han er gått ut her nå, men kommer nok snart tilbake. :)) Malva moschata er noen kraftige selvsående saker, og oppfører seg i tillegg som staude her fra samme rota, jeg vet ikke helt hvor mange år. Mine holder seg stort sett i samme bed i alle fall.

Parkvegens Hageglede sa...

Nydelige roser hos deg. Brother Cadfael er en rose jeg vil titte nærmere på. Malvaene er flotte, blomstrer mye og blir veldig store. Hos meg har de nesten tatt overhånd i plommebedet. Jeg har plantet tre sammen av 3 forskjellige. Men av disse har det nok vært nok med en av hver. Her må noe fjernes. De kommer mest sannsynlig igjen til neste år, det er i alle fall min erfaring. Ha en fortsatt fin helg.

Marit sa...

God bedring med kneet ditt, og håper at smertene holder seg unna fremover! :)

solfrid sa...

M. moschata er en kortlivet staude og en flittig selvsåer sådan. Den dukker der du minst aner.

Skal du ha ettårige malva, må du satse på sylvestris. Den er egentlig flerårig, men blomstrer først eåret og gir masse frø. Den overlever ikke vinteren, selv her hos meg i H2.

Randines hageblogg sa...

Søt hagepuse og flotte bilder...
Vurderer å kjøpe frø av Malva moscharta "snow white", den ser ut til å lyse flott opp.

God bedring med kneet, håper behandlingen varer...