torsdag 9. februar 2012

Morsdagsønske oppfyllt....


Et brett med seks nydelige primula, ferske inn på Hageland i dag, to sekker gartnerjord, et stort såbrett med lokk og en undervanningsmatte. Ikke så verst presang det i disse så- og prikletider :-)
Vel, jeg var med og hjalp til med handelen da:-))

Primula er blomst nummer en for meg på denne tiden av året. Den går foran både tulipaner og andre løkplanter. Når jeg ser de første primulaene i butikken med friske, grønne blad og blomster i alle kulører så gjør det noe med meg. Disse enkle, fine blomstene som lyser opp der de står varmer meg langt inn i sjela. Det er ikke det samme om jeg ser de i bed lenger ut på våren i selskap med andre vårblomster. Nei, det er disse som kommer så tidlig på året og gir håp om vår og sommer.
Disse primulaene skal jeg plante om til to grupper, jeg må bare finne noen kurver å plante dem i. Og det trodde jeg at jeg hadde, men den gang ei. Så i morgen får jeg ta en tur innom blomsterbutikken eller Nille og se om jeg finner noe jeg kan bruke.

På frøfronten så spirer det i sådden med Morina longifolia, masse spirer som kommer. Blodbegerfrøa viste seg skikkelig spiredyktige, så blodbeger ser det ut til å bli rikelig av så sant jeg ikke kverker spirene.
I sådden med Verbena bonariensis er det kommet opp en bitte liten spire av ca.200 sådde frø,jaha. Verbena speciosa spirer godt, det gjør også Solanum atropurpureum, planten som har monsterpigger. Den er skikkelig tøff da.
Og i noen av pottene med Alcea har det begynt å spire alt nå:-o Frøa var da sådd i går ettermiddag. Det er jammen godt at drivhuset er i bruk, for skal dette fortsette blir det plassmangel på planterommet :-)
Men klarer jeg å få fram kraftige og fine småplanter av forskjellige sorter kan jeg ha noen som bytteplanter. Pluss at det blir veldig god plass ute i beda til våren når jeg får begynne der. Det er veldig mye som er borte etter en hard og tøff vinter 2010/2011 og en sommer hvor hagen lå mer eller mindre brakk. Jeg gruer på jobben med å få vekk alt ugresset som har breiet seg utover beda:-(
Jeg kunne trengt en hel skoleklasse med gartnerlærlinger her:-)) De skulle ikke blitt arbeidsløse første uka....
Vi får bare stole på at overgartneren gir godt og langvarig arbeidsvær både våren og sommeren. Vanne kan han gjøre om natta når vi andre ligger på lading:-)

1 kommentar:

Randines hageblogg sa...

Lekre primula du har fått i tillegg til jord til frøsådden.

Vi får starte forsiktig til våren, jeg har også uendelige mengder med ugress i bedene.

God helg til deg!