onsdag 5. januar 2011

Tolvte dag jul - helligtrekongersaften......

.....og i gammel tid var denne dagen julekveld. Da gikk man på besøk til hverandre og spiste pudding hvor det var bakt inn en bønne. Den som fikk bønnen i munnen ble utropt til bønnekonge. Var det en kvinne som vant bønnen overdro hun verdigheten til ham hun syntes best om, og han ble festens herre og skjenkemester.
Så drakk man tolvte-rusen som det het, og "Tolvteruset" var den største rusen i julen.
(Kilde: "Hva dagene vet")
.
Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe i bloggen. Har liksom ikke hatt ånden over meg til noe skriverier. Men det betyr ikke at jeg har latt blogglandia være blogglandia. Å neida, jeg har vært innom på bloggebesøk hver eneste dag for å holde meg oppdatert.
Mange av dere har allerede hevet ut julen og begynt å tenke på såing, ja noen er sågar kommet i såmodus allerede og har begynt å så.
Dette året var jeg ikke tenkt å så noen ting, ja bortsett fra de frøene jeg har liggende da. Men så kom det frøkatalog fra Impecta og mail fra Summer Hill Seeds, og da var det gjort. Jeg måtte bare sende en liten bestilling til begge to. Ikke den helt store bestillingen til noen av plassene, men litte bitte grann. Det er mest pelargonia og petunia som blir sådd med meg iår, samt noen cannafrø.
Jeg kan ikke legge for store planer for jeg må antakelig på sykehuset for en operasjon i løpet av vinteren/våren, så det er vanskelig å vite hvordan formen blir etterpå.
.
Ellers har vi fått influensaen i huset. Silje og Andreas er skikkelig nedsyltet begge to. Andreas med bronkitt og feber og Silje med dobbelsindig lungebetennelse. Så hos de to som bor i kjelleretasjen går det på antibiotika.
Jeg håper bare at basseluskene ikke flytter en etasje opp.I dag tok jeg årets første bilder fra hagen. Her er det drivhuset som er halvt begravd etter at husbonden har rensket taket for snø. Drivhuset har ikke fått vinterdekket på iår.
.
Greinene på trea er snøtunge etter siste snøfallet. Kommer det mer snø er jeg redd det blir mye snøbrekk.


Her er førstemann i matfatet etter påfyll av epler, nøtter, frø og brødbiter. Det er et yrende fugleliv ute i hagen hver dag, så maten får bein å gå på.
Det blir fryktelig mye rot, men pytt pytt. Det er jo så koselig å ha alle disse fjærballene på besøk, selv om de er fryktelig vanskelige å få tatt skikkelig bilde av.
.
Til alle bloggevenner som titter innom - GODT NYTT ÅR og en fortsatt fin kveld.


10 kommentarer:

Ragnhild sa...

Hei og godt nytt år Elsa :) Jeg ser det er godt med snø i Tresfjorden også. Når julen er over og frøkattaloger strømmer inn er det vanskelig for en hagegal å la være shoppe bare pittelittegranne :) Håper du får kose deg med litt såing og priklig tross operasjon. Lykke til :)

krepsemor sa...

Hei, og Godt Nytt År til deg også, Elsa! Så flott header du har nå! Dompaper er utrolig flotte fugler. Her har jeg ikke sett dem, det er mest kjøttmeis og blåmeis her. Ja, pluss en og annen rødstrupe =)
Lykke til med operasjonen. Håper du kommer deg fort på beina i alle fall!
Ja, selv om en tenker å ikke så så mye, så er det så mange fristelser der ute! Jeg husker du hadde Phlox Stellata "Twinkle" for et par år siden, og jeg prøvde å så de selv. Men det bli ikke noe av de! De var så flotte!

Kristin Aurdal sa...

Godt nytt år, kjekt å se deg i blogglandia igjen :-)

Randines hageblogg sa...

Godt nytt år til deg, flotte vinterbilder har du tatt!

Marit sa...

Godt nytt år til deg også! Det ser ut som du også har fått nok snø. Flotte vinterbilder du har tatt!

Berit sa...

Godt nyttår i snøhaugen!
Det begynner å hjelpe på her også, men her er på langt nær så tjukk dyne som dere har.
Lykke til både med operasjon og såing!

Ruth sa...

Godt Nytt År. Så gøyalt. Jeg vet at i Nederland firer de 6 januar fremdeles. Her i huset skal pynten ned i dag,men jeg kan jo feire med en ekstra kopp urtete i kveld. Ellers har jeg også nettopp fått høre at dagen i dag er Fettvervsdag. Dagen da badevekten settes 5 kilo tilbake.

Det blomstrer året rundt sa...

Hei!
Her og er det MYE snø!
Var nettopp i skogen og hjalp min mann med å rydde vekk avbrukne greiner i traktorveien.Fikk og en repetisjon i bruk av snøfreseren.Kjekt å ha i disse dager......

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Titter innom for å si hei
samtidig vil jeg ønsker
deg en fin onsdag.
Vil øgså si godt nytt blogg år
og mye fine bilder fra deg.
Fine vinterbilder du vise :)

stallnilsen sa...

Oi..hvor mye snø, ja, men nu e vi kommet til mars, så da tiner forhåpentligvis snøen og våren nermer seg.
Fin blogg, har lagt dæ til som følger, koselig om du følger mæ. Lisbeth ;O)