torsdag 20. mai 2010

En titt innom.....

Kanskje er det på tide med et lite besøk i bloggen igjen. Det er ikke det at jeg har det så himla travelt som gjør at jeg ikke har vært innom på en uke, heller det at harddisken i hodet har hatt litt skrivetørke.
Siste to dagene har vi hatt rene sommerværet ute, og jeg har fått satt ut masse planter fra drivhuset. De må jo få venne seg til utelivet før de blir plassert rundt omkring i beda. De mest kuldevare får komme inn igjen om natta, men de fleste får bare en fiberduk over seg mot nattetemperaturen. Jeg orker ikke å bære ut og inn ørten brett med planter.
Snart skal pellisene få komme opp på verandaen på sommeropphold. Har kjøpt en hyllereol på Biltema som jeg skal plassere noen av dem i, og så har jeg en liten trappehylle som jeg skal sette på. Da blir det lettvint å slenge over fiberduk om natta hvis det skal bli altfor lav temperatur.
Fuksiaene skal også få ut og prøve utelivet snart. Jeg har ikke noen erfaring med disse plantene, derfor vet jeg ikke hvor vare de er for lav temperatur heller.
Har forresten bestilt meg en bok om fuksia på Capris.no i dag. Fra før har jeg to bøker om pelargoner og en bok om pioner, så da ser en hvor dette bærer hen. Ny dille = pelargonia og fuksia, pioner er allerede en favoritt.

I dag blir det innlegg uten bilde. Grunnen er at vi måtte skifte ut den gamle harddisken som begynte å få hikke og var fryktelig treg. Og med nyere programvare er det litt nytt å sette seg inn i. Skulle kanskje ha skiftet ut harddisken i hodet også. Den er noget treg til tider, men får nok bare prøve å oppdatere den så godt det lar seg gjøre;)
Det er litt forskjell på WindowsXP og Windows7. Det oppdaget jeg da jeg skulle legge inn bilder fra kameraet i dag. Finner nok ut av det etter hvert håper jeg.

Nå er pausen over, og jeg skal ut å plante opp noen krukker med stemor. Så får jeg se om jeg orker på litt bedrydding. Jeg har innsett at hagen får et skikkelig hvileskjær dette året, så får jeg håpe å komme sterkere tilbake neste år. Skulle så gjerne tatt et skikkelig tak i år for å rydde opp i alt som vinteren og særlig våren har tatt knekken på, for ikke å snakke om alt ugresset som har etablert seg i all stillhet. Løvetann ser ut til å ha et kronår. Jeg har roundup på lur....


4 kommentarer:

krepsemor sa...

Ja, er det ikke et herlig vær vi har nå? Men det skal visst gå over til regn på lørdag! Jeg har satt ut så å si alle plantene mine for et par dager siden! Tempen var nede i 3 grader førsta natta, men de struttet som bare det likevel! Nå skal de bare få være ute, for jeg orker heller ikke å bære ut og inn! I går plantet jeg i krukker og kasser, så nå er nesten alt på plass! Jeg må lage meg et nytt bed, og plassere resten der! Det er en travel og hektisk tid, men jeg koser meg skikkelig! Lykke til med den nye hagesesongen =)

Elin sa...

Ja, våren er sannelig en travel tid og spesielt når den kommer som kastet på oss med sol og varme.
Har flyttet ut endel fra drivhuset jeg også...fuksiaene har allerede stått ute et par døgn, så forsetter det slik kan du trygdt gjøre det.
Ha en fin pinsehelg !

Berit sa...

Du får nyte været i en godstol ute, Elsa, og la ambisjonene fare for i år. Tenker hagen din varter opp med mye øyensfryd uansett!

Ruth sa...

Her hoppet man elegant over våren og sommer en har satt inn med et pang. For 2 uker siden snedde det og nå har vi 22 grader i skyggen. Helt sprøtt. Denne helgen må jeg vel prøve å få litt orden på hagen jeg også. JEg gleder meg litt til det. Det er jo ikke store hagen vi har og da går det greit. :)

Ha en flott helg,