søndag 5. april 2009

Fra hagen og drivhuset i dag 5. april

Fritillaria imperialis på full fart opp. Denne ser ut til å trives veldig godt mellom rosene. Helleborus niger har snart blomstra fra seg. Jeg må ha flere juleroser i hagen for de er så nydelige. Denne har jeg planta under hengehjertetreet, og den ser ut til å trives utmerket der.

Pulsatilla har begynt å blomstre


En liten tur innom drivhuset. Sånn blir det når en har gjenbruk av såjord. Masse spirer på toppen av cannapotta som snart kan prikles.


Det fylles opp i drivhuset, og det vokser så jeg kan nesten se det fra dag til dag. Planta helt i bakkant av bildet er Acanthus mollis som jeg overvintra i kjelleren. Den har tatt skikkelig av å vokse og det kommer stadig opp nye skudd.
-
I går ble jeg ferdig med ryddinga av beda. Nå er det bare å starte på igjen å luke ugress, for det kommer fort nå ser jeg. Det er bare en snur seg vekk et øyeblikk det.
Ikke alle rosene ser ut til å ha klart seg gjennom vinteren, men kanskje litt tidlig å si enda da.
Hengehjertetreet som vi planta i fjor har klart vinteren godt og har nå bristeferdige bladknopper.
Hostaene er på vei opp, men der tror jeg også at jeg vil få noe svinn på noen av de som ble nyplanta i fjor.
Også noen av Heucheraene har tatt kvelden, desverre. Ergelig, for det var de som var aller finest farge på.
Prydgressene som jeg sådde og planta ut i fjor har overlevd vinteren alle sammen og er blitt frisert for visne blad.
Trepeonen som jeg satte ned i fjor har fått nye skudd, og det er også noen blad som alt er sprunget ut. Også den gamle trepeonen står med kraftige nye skudd.
-
Det var litt fra hagen etter en hagerunde med kamera i dag.
Ute er det nå overskyet og 12,4°C, det blåser fra sørøst og sola titter fram sånn glimtvis i skydekket.
En flott vårdag med andre ord.
-
Har priklet Cosmos"Double Rose Bonbon" og Gomphrena haageana"Strawberry Fields" i dag. Skulle ha priklet noen flere sorter, men det gikk tomt for jord. Dumt, for jeg hadde prikleånda over meg. Så jeg satte på vaskemaskina i stedet og har vasket to maskiner med tøy.





3 kommentarer:

Marit sa...

Drivhuset ditt er skikkelig frodig!
Hosta opp allerede nå???Her pleier jeg ikke å se før i mai...
Heuchera er flotte planter. Synd at noen av dine hadde gått ut da.

Nina i Paradiset sa...

Jeg tror jeg også har mistet en Heuchera, men den var svært dårlig i utgangaspungtet, så det var nok dumt av meg å ikke beskytte den med ett eller annet. 'Tiramisu' het den. De andre har berget, også 'Caramel' og 'Marmelade'.
Hosta er da utrolig hardføre. Ett par av min overlevde oppspadd oppå plena den siste vinteren i Orkdalen! 20 minus og greier...!
Mine Hosta kommer med fete knopper nå, og jeg kan begynne å dele flere av de om kort tid. De som er delbar er bare de vanlige sortene, mener jeg, ellers har jeg bestilt endel pr post i år. Canna-knoller har jeg også nok av....! (du skjønner vel hvor de stammer fra!)

Sendte en liten bestilling til "Jensen" i dag, og venter spent på bekreftelse. Om været blir brukbart skal jeg innom Anne-Lise Solli i morgen og se om hun er hjemme. Er nemlig litt ensom i min plantegalskap her inne... :(
Klem!

Mariann S sa...

Nydelig den kubjella di :-)
Her eksploderer våren no, stadig nye saker som sprett ut.
I dag er det over 18 grader her - jippi. Og bjørka er grønn.